Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melegszendvicset hány fokon,...

Melegszendvicset hány fokon, meddig sütitek?

Figyelt kérdés

Anyukám kedvenc reggelije, ezzel szeretném holnap reggel meglepni, mint az ajándéka egy kis része :) Sosem csináltam még egyedül, segítséget a háztartásból pedig nem tudok kérni, sajnos csak ketten lakunk. Köszönöm!

13L


2012. máj. 5. 21:13
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem teljesen mindegy a hőmérséklet, maximum lassabban vagy gyorsabban sül meg. A biztonság kedvéért ne állítsd túl melegre, válasz egy középső hőfokot. Időt nehéz mondani, a legegyszerűbb ha a megérzéseidre hagyatkozol. Gyakran kukkants be a sütőbe és a ha a sajt már elolvadt és kezd egy kicsit barnulni, akkor már készen is van. Közben figyelj arra, hogy a kenyér nehogy megégjen. Ha egy kicsit megmargarinozod az alját is, akkor nem ég le annyira az alja. Sok sikert!
2012. máj. 5. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Értem, köszi! :) 140 fok az közepesnek mondható? Vagy mehet 180 is?
2012. máj. 5. 21:56
 3/8 anonim ***** válasza:
140 az alacsony, 180 közepes, mehet 180-on, de kukkants be sűrűn, nehogy leégjen :) Sok sikert!!!!
2012. máj. 5. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Oké, nagyon köszönöm! :)
2012. máj. 5. 22:35
 5/8 anonim ***** válasza:

Én mindig úgy csinálom a melegszendvicset hogy még mielött bármit csinálnék, feltekerem 200°C-ra a sütőt (nekem egy sima alanatur, olcsó villany sütőm van, nem az a fajta ami 3 perc alatt eléri a beálított hőfokot).

Ha ez megvan nekiállok a szendvics elkészítésének, mire oda jutok hogy a sajt is rajta van, a sütő kellemesen bemelekszik (még a 200 fokot bőven nem éri el), kb 5 perc alatt a sajt ráolvad, az alja szépen megpirul! :)


Jó tvágyat anyudnak!! :)

2012. máj. 5. 22:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi. Hát, nem tudom, nekünk milyen sütőnk van, annyit tudok, hogy hőlégkeveréses és 4 éve vettük :D
2012. máj. 5. 23:19
 7/8 anonim válasza:
1%
beerőszakolod a mikróba, berakod sok időre kiveszed nestvikszirupot raksz rá utána a gép antennájára rakod és megnézed neten a választ
2012. júl. 6. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim válasza:

Jó későn írok, de itt van az én válaszom, egy pár szendvics tippel:


A 180 fok az jó, 200-240 szokott a toast, azaz a pirítós, és így 180 fokon még megmarad a kenyérnek a fehér színe, már ha olyanból csinálod. kb 10 perc alatt elkészül simán, én úgy szoktam hogy megvárom amíg a sajt egy kicsit elkezd pirulni, azaz barnulni.


"receptek" (szendvicstippek):


leginkább szalámi, sonka, de van hogy párizsival eszem, igazából bármilyen felvágottat használhatsz, rád van bízva, én van, hogy rakok alá fokhagyma szeleteket, vöröshagymával nagyon jó, illetve egy-két fűszeres szósszal is meglehet spékelni mint pl bbq(barbecue), majonéz, de akár kikeverhetsz magadnak tejfölös fokhagymás krémet is, vagy ha erősebbet díjazod erőspistát keverj össze majonézzel, esetleg még sajtkrémet ajánlanék alapnak. Erre jönnek a hagymafélék, majd a felvágott, és végül a sajt. Illetve ízlés szerint ha bacont is raksz rá, akkor a sajt tetejére ajánlom, hogy jó ropogósra süljön. Ezen kívül még a zöldségfélék közül a paradicsom (bár azt utólag jobb rárakni - ki hogy szereti), zöldpaprika, erős étkezési paprika - csak erős idegzetűeknek, mert forrón iszonyatosan csíp), esetleg lilahagymával lehet még ízesíteni, valamint kovászos uborkával. (kígyóuborkát szintén sütés után ajánlom rátenni). Vannak még konzerves mexikói, hamburger, meg pizzakrémes melegszendvicskrémek, de én ezeket nem ajánlom, nem csak hogy nem finom, de még tele is van minden szar mesterségessel. Végén még nyomass rá ketchupot/ majonézt. Ennyi lenne. Jó étvágyat. :D

2018. ápr. 23. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!