Melegszendvicset hány fokon, meddig sütitek?
Anyukám kedvenc reggelije, ezzel szeretném holnap reggel meglepni, mint az ajándéka egy kis része :) Sosem csináltam még egyedül, segítséget a háztartásból pedig nem tudok kérni, sajnos csak ketten lakunk. Köszönöm!
13L
Én mindig úgy csinálom a melegszendvicset hogy még mielött bármit csinálnék, feltekerem 200°C-ra a sütőt (nekem egy sima alanatur, olcsó villany sütőm van, nem az a fajta ami 3 perc alatt eléri a beálított hőfokot).
Ha ez megvan nekiállok a szendvics elkészítésének, mire oda jutok hogy a sajt is rajta van, a sütő kellemesen bemelekszik (még a 200 fokot bőven nem éri el), kb 5 perc alatt a sajt ráolvad, az alja szépen megpirul! :)
Jó tvágyat anyudnak!! :)
Jó későn írok, de itt van az én válaszom, egy pár szendvics tippel:
A 180 fok az jó, 200-240 szokott a toast, azaz a pirítós, és így 180 fokon még megmarad a kenyérnek a fehér színe, már ha olyanból csinálod. kb 10 perc alatt elkészül simán, én úgy szoktam hogy megvárom amíg a sajt egy kicsit elkezd pirulni, azaz barnulni.
"receptek" (szendvicstippek):
leginkább szalámi, sonka, de van hogy párizsival eszem, igazából bármilyen felvágottat használhatsz, rád van bízva, én van, hogy rakok alá fokhagyma szeleteket, vöröshagymával nagyon jó, illetve egy-két fűszeres szósszal is meglehet spékelni mint pl bbq(barbecue), majonéz, de akár kikeverhetsz magadnak tejfölös fokhagymás krémet is, vagy ha erősebbet díjazod erőspistát keverj össze majonézzel, esetleg még sajtkrémet ajánlanék alapnak. Erre jönnek a hagymafélék, majd a felvágott, és végül a sajt. Illetve ízlés szerint ha bacont is raksz rá, akkor a sajt tetejére ajánlom, hogy jó ropogósra süljön. Ezen kívül még a zöldségfélék közül a paradicsom (bár azt utólag jobb rárakni - ki hogy szereti), zöldpaprika, erős étkezési paprika - csak erős idegzetűeknek, mert forrón iszonyatosan csíp), esetleg lilahagymával lehet még ízesíteni, valamint kovászos uborkával. (kígyóuborkát szintén sütés után ajánlom rátenni). Vannak még konzerves mexikói, hamburger, meg pizzakrémes melegszendvicskrémek, de én ezeket nem ajánlom, nem csak hogy nem finom, de még tele is van minden szar mesterségessel. Végén még nyomass rá ketchupot/ majonézt. Ennyi lenne. Jó étvágyat. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!