Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell csinálni a pizzának...

Hogy kell csinálni a pizzának a tésztáját?

Figyelt kérdés
Hogy jó puha legyen ?

2012. máj. 5. 15:32
 1/6 anonim ***** válasza:
Kenyérsütő dagasztó programjával szoktam csinálni, teszek bele tejet, lisztet, sót, cukrot, vajat és élesztőt, ha jól megkelt (kb 1 óra) kézzel nyújtom ki és a tepsiben ios hagyom még fél órát kelni, utána kenem meg és sütöm, így mindig jó puha belül, az alja meg ropogós.
2012. máj. 5. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Liszt, víz, só, annyi tej amennyiben az élesztőt felfuttatod. Én mást nem szoktam tenni bele. Ha jó lágyra dagasztod a tésztát /kézzel/ akkor nem lesz kemény a pizza.
2012. máj. 5. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 eric_one ***** válasza:

Sokfajta van, 1 normál tepsihez kell:


0,5kg finom liszt

0,5 deci olaj

1 evőkanál só

1 dob kefir (langyosítva, ne hűtőből)

15 gramm élesztő

2 evőkanál oregánó

és langyos víz (amennyit kíván)


Gyúrd össze, majd pihentesd 20percet és megint gyúrd át, ne legyen túl lágy és ragadós mert akkor szakadós lesz a kelt tészta, de kemény se legyen mert akkor meg gumis lesz és nehéz kinyújtani... utána tedd be a sütőbe 40 fokon hamar megkelesztődik. (fél óra)


Nyújtsd ki tepsi méretűre, a tepsit nem kell kikenni (gondolom zománcozott) mert a tésztában benne az olaj.


Ennyi kb 1óra alatt megvan

2012. máj. 5. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

ahogy én keszítem a férjem kívánságára:)

40 deka liszt, egy csomag élesztő kb 1 deci langyos tejben egy kis cukorral felfuttatva. a lisztbe egy teáskanál só. ha felfutott az élesztő a liszttel ,3-4 kanál olajjal, és annyi langyos vízzel amennyitől könnyen gyúrható, összedolgozom.akkor jó, ha az edény falától elválik. utána hagyom legalább fél órát kelni. jó nagy lesz, mert ebben az átlagosnál több az élesztő.

ha szépen dudira kelt, kinyújtom egy nagyobb tepsi méretűre. sütőpapírt teszek alá, amit megkenek vékonyan olajjal. úgy rendezem el a tésztát, hogy körbe pereme is legyen.

ezután kenem meg a szósszal ,pakolom meg a feltéttel, reszelt sajttal.

forró sütőbe (180 fok ) teszem, és 20 percig nem nyitom rá az ajtót. utána már lehet nézegetni:)

a párom így szereti, ha szép "paplanos" a tészta és nem kérges ropogós.mások meg éppen fordítva, azért mondom, hogy ez a mi verziónk.

tényleg csak az alja és a széle sültebb, a többi rész, mint egy lepény , könnyű és puha.

2012. máj. 5. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Okés köszi mindenkinek !
2012. máj. 5. 17:20
 6/6 anonim ***** válasza:

Sima kenyértésztával is klasszul működik. (Én sok élesztőt csak akkor tennék bele, ha nagyon gyorsan kell).

50 dkg liszt

2 dkg élesztő

3 dl víz

1 csapott evőkanál só

3 ek olaj

Ez is olyan lesz, mint amit az előző írt.

2012. máj. 5. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!