Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » El tudod képzelni köretként a...

El tudod képzelni köretként a sós muffinokat?

Figyelt kérdés

Van egy remek sonkás-sajtos muffinom azt lehet valami sülttel párosítani?

Ti csináltatok már ilyet? Vagy inkább maradjon meg a party-falatka kategóriában?

2012. máj. 4. 21:01
1 2
 1/11 anonim válasza:
Hát nem tudom annyi vele a baj ,hogy végülis ahhoz szerintem már nem kell semmit mert van benne hús tészta sajt. Ha mondjuk csak sajtos lenne akkor bármilyen hús ételhez esetleg még zöldség mellé mondjuk kenyér helyett elmenne. :) Vagy próbálj meg még belesütni valami zöldséget és akkor aztán már tényleg megenném ebédre. :D
2012. máj. 4. 21:08
 2/11 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy van, amihez illene, föként valami szaftosabb húsételhez.

Javaslatom az lenne, hogy késztis el egy adagot és a megszokott köritések mellett add ezt is az asztalra. Ha nem tetszik a hús mellé, akkor késöbb még el fog fogyni party-falatkaként délután. Ha beválik, akkor legközelebb már bátrabban adhatsz többet ebböl és keveset vagy semmit másféle köritésböl.

HA kipróbálod, akkor ird meg, hogy mi lett a vélemény, hogy fogadták a többiek.

2012. máj. 4. 21:10
 3/11 anonim ***** válasza:
Én csakis valami mártásos dologhoz adnám,pld.vadas-szerűhöz zsemlegombóc helyett,vagy,ha jó sok zöldség lenne benne,akkor tejszínes mártásos húsételhez is el lehet képzelni.
2012. máj. 4. 21:16
 4/11 anonim ***** válasza:
Eseteleg mehetne olyan leves mellé, ami nem hagyományos, de kenyeret eszünk hozzá, most konkrétan pl. a francia hagymaleves mellé tudnám elképzelni, és akkor sonka is mehetne a tésztába.
2012. máj. 4. 21:44
 5/11 anonim ***** válasza:

én a babgulyás mellé kifejezetten pogácsa helyett krumplis-baconos-sajtos mmuffint sütök. a múlt szombaton is az volt. a krumplitól nagyon finom a tésztája.

valamivel tovább kell sütni, mint az édeset.

2012. máj. 5. 06:16
 6/11 A kérdező kommentje:
Olyan jó ötleteket adtok! :) És jó tudni hogy ti is kipróbáltátok már a muffint köretként :D
2012. máj. 5. 06:42
 7/11 anonim ***** válasza:
5. válaszoló: be tudnád irni a receptet? Szivesen kipróbálnám én is. Köszi elöre is.
2012. máj. 5. 08:04
 8/11 anonim ***** válasza:

Persze, most értem haza.... de szívesen megosztom a receptet mindenkivel.

majdnem mindent egy 2,5 decis bögrével mérek.

de előtte fölteszek 2-3 közepes krumplit héjában főzni.

tisztán legyen úgy 30 deka, amit, ha hidegvíz alatt kihűlt, kislyukon lereszelek.

a tészta: 2 bögre liszt, egy bögre tejföl/kefír/natúr joghurt ami vegyesen is jó, csak 2,5 deci legyen.

teáskanál só (ízlés szerint, én mindig megkóstolom kicsi bors.

2-3 tojás mérettől függően, 1 deci olaj, 1 csomag sütőpor

a tejfölt a tojással,olajjal sóval borssal kikeverem hozzákeverem a sütőporos lisztet és a reszelt krumplit.

ha bőven van szalonnánk (esetleg aprózott kolbász) bele is tehetünk a tésztába 1-2 evőkanálnyit.

sűrű nokedlitészta szerűnek kell lennie. a muffinformába papírt teszünk és 2/3 részig töltjük. tetejére 2-3 vékony csík bacon és egy kis reszelt sajt.

forró sütőbe tesszük, de kb 5 perc múlva mérsékeljük a lángot. szép pirosra kell sütni, de a tűpróba itt nem elég,inkább villával szúrjunk bele, hogy a közepe is átsült-e.

ezért írtam, hogy lassabban sül.

ebből kb 20 - 22 db lesz, a krumplitól is függ. az első tepsit vegyük ki, ha megsült, vizes ruhán pihentessük pár percig.utána szépen kiemelhető, és mehet a második adag.

nagyon finom, mint a friss krumplispogácsa, de pár nap múlva is fogyasztható. (már, ha marad)..:)

hidegen , melegen finom, de mikróban akár fel is frissíthető.

én pl , ha 1-2 db megmarad, kenyér helyett, félbevágva, egy szelet kolbásszal, felvágottal, stb aztán

pl kecsappal szívesen megkajálom.

2012. máj. 5. 11:31
 9/11 anonim ***** válasza:

Köszi a receptet, egész bizos, hogy ki fogom próbálni.

(Kár, hogy nem egy héttel elöbb irtad be, akkor volt maradék fött krumplim is, és kerestem volna hozzá receptet. De nem baj... )

Nagyon jónak tünik.

2012. máj. 5. 13:25
 10/11 anonim ***** válasza:

szívesen, nem kell hozzá sok krumpli, két jó közepesből szinte kis jön.

a maradék krumpliból nem gondoltál a krokettre? mert én annak szoktam elhasználni, aztán, ha éppen nincs olyan étel, amihez paszol , panírozva a fagyóban vár a sorára:))

2012. máj. 5. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!