El tudod képzelni köretként a sós muffinokat?
Van egy remek sonkás-sajtos muffinom azt lehet valami sülttel párosítani?
Ti csináltatok már ilyet? Vagy inkább maradjon meg a party-falatka kategóriában?
Biztos, hogy van, amihez illene, föként valami szaftosabb húsételhez.
Javaslatom az lenne, hogy késztis el egy adagot és a megszokott köritések mellett add ezt is az asztalra. Ha nem tetszik a hús mellé, akkor késöbb még el fog fogyni party-falatkaként délután. Ha beválik, akkor legközelebb már bátrabban adhatsz többet ebböl és keveset vagy semmit másféle köritésböl.
HA kipróbálod, akkor ird meg, hogy mi lett a vélemény, hogy fogadták a többiek.
én a babgulyás mellé kifejezetten pogácsa helyett krumplis-baconos-sajtos mmuffint sütök. a múlt szombaton is az volt. a krumplitól nagyon finom a tésztája.
valamivel tovább kell sütni, mint az édeset.
Persze, most értem haza.... de szívesen megosztom a receptet mindenkivel.
majdnem mindent egy 2,5 decis bögrével mérek.
de előtte fölteszek 2-3 közepes krumplit héjában főzni.
tisztán legyen úgy 30 deka, amit, ha hidegvíz alatt kihűlt, kislyukon lereszelek.
a tészta: 2 bögre liszt, egy bögre tejföl/kefír/natúr joghurt ami vegyesen is jó, csak 2,5 deci legyen.
teáskanál só (ízlés szerint, én mindig megkóstolom kicsi bors.
2-3 tojás mérettől függően, 1 deci olaj, 1 csomag sütőpor
a tejfölt a tojással,olajjal sóval borssal kikeverem hozzákeverem a sütőporos lisztet és a reszelt krumplit.
ha bőven van szalonnánk (esetleg aprózott kolbász) bele is tehetünk a tésztába 1-2 evőkanálnyit.
sűrű nokedlitészta szerűnek kell lennie. a muffinformába papírt teszünk és 2/3 részig töltjük. tetejére 2-3 vékony csík bacon és egy kis reszelt sajt.
forró sütőbe tesszük, de kb 5 perc múlva mérsékeljük a lángot. szép pirosra kell sütni, de a tűpróba itt nem elég,inkább villával szúrjunk bele, hogy a közepe is átsült-e.
ezért írtam, hogy lassabban sül.
ebből kb 20 - 22 db lesz, a krumplitól is függ. az első tepsit vegyük ki, ha megsült, vizes ruhán pihentessük pár percig.utána szépen kiemelhető, és mehet a második adag.
nagyon finom, mint a friss krumplispogácsa, de pár nap múlva is fogyasztható. (már, ha marad)..:)
hidegen , melegen finom, de mikróban akár fel is frissíthető.
én pl , ha 1-2 db megmarad, kenyér helyett, félbevágva, egy szelet kolbásszal, felvágottal, stb aztán
pl kecsappal szívesen megkajálom.
Köszi a receptet, egész bizos, hogy ki fogom próbálni.
(Kár, hogy nem egy héttel elöbb irtad be, akkor volt maradék fött krumplim is, és kerestem volna hozzá receptet. De nem baj... )
Nagyon jónak tünik.
szívesen, nem kell hozzá sok krumpli, két jó közepesből szinte kis jön.
a maradék krumpliból nem gondoltál a krokettre? mert én annak szoktam elhasználni, aztán, ha éppen nincs olyan étel, amihez paszol , panírozva a fagyóban vár a sorára:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!