Életemben először sütök, segítség kéne! (? )
Anyák napjára szeretném egyedül elkészíteni a következő sütit:
Joghurtos-gyümölcsös
Hozzávalók:
2 bögre liszt
2 tojás
1 bögre cukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg vaj
másfél bögre joghurt
másfél bögre gyümölcs
A vajat olvaszd meg, a hozzávalókat egy nagy tálban jól dolgozd össze a liszttel. A gyümölcsöt, ha szükséges, aprítsd fel, majd forgasd meg egy kevés lisztben, hogy ne süllyedjen le a süti aljára.
Öntsd a tésztát egy kivajazott-kilisztezett tepsibe. Előmelegített sütőben süsd a tésztát tűpróbáig.
******
Tudnátok tanácsokat adni, mire figyeljek, stb.?
16/L
Igen.
A hőfokot nagyon nézd meg, nehogy megégjen a süti, ha 7-fokozatú, akkor 4-5 körüli fokozaton süsd!
Hiába a javasolt sütési idő, gyakrabban nézz rá, hogy nehogy megégjen!
A kezedet meg ne égesd, vastag ruhával nyúlj a tepsihez!
A tűpróba az, hogy ráragad-e a tészta a tűre (hústűre). Ha már nem ragad rá, akkor megsült.
A gyümölcsöt később is beleteheted, mikor már kicsit sütötted, így nem süllyed le az aljára.
Finom lehet a süti a recept alapján.
Könnyebb, ha a hozzávalókat nem egyszerre öntöd össze, majd próbálod elkeverni, hanem apránként adagolod a liszthez a hozzávalókat, s közben elkevered simára.
Pl. a lisztet összekevered a cukorral, van.cukorral, sütőporral, hogy egyenletesen legyen mindenütt, majd utána jöhet a tojás, vaj, aztán pedig a joghurt, majd a legvégén a tepsiben rápergeted a gyümölcsöt.
Valamint ha kész, hagyd a tortaformában kihűlni a sütit mielőtt kiszeded, így nem esik össze.
a bögréseket én úgy csinálom, hogy a nedves hozzávalókat , vagyis a tojás, a joghurt, az olv.vaj/olaj
a cukorral kikeverem, nem kell agyonkeverni. ebbe teszem apránként a sütőporos lisztet. nekem így jobban felveszi, mint fordítva.
a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, (így nem kell kikenni, lisztezni) és rászórom a gyümölcsöket. a tészta bevonja a gyümiket sülés közben.
van, aki lisztbe forgatja pl a meggyet, hogy ne süllyedjen le, de ha lesüllyed sem zavaró.
előmelegített sütőben ( kb 180 fok) 5 percig sütöm, majd egy kicsit lejjebb véve a lángot még kb 25 percig. Tűpróba, hogy átsült-e!!
végül a tepsit egy vizes konyharuhára teszem, ott hagyom kihűlni a tésztát. így biztosan nem ragad a papírhoz.
a legegyszerűbb süti, biztosan sikerülni fog:)
Először összekevered a száraz hozzávalókat:
liszt, cukor, sütőpor, vaníliás cukor.
Utána a vajat, joghurtot és a tojásokat (kicsit villával verd fel a tojást, hogy könnyebben elkeveredjen).
Az utolsó módszerét nem ajánlom, mert könnyen csomós lesz a sütid.
Nagyon köszönök minden tanácsot! :) Remélem, sikerülni fog.
Azért további ötletek jöhetnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!