Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Életemben először sütök,...

Életemben először sütök, segítség kéne! (? )

Figyelt kérdés

Anyák napjára szeretném egyedül elkészíteni a következő sütit:


Joghurtos-gyümölcsös


Hozzávalók:


2 bögre liszt

2 tojás

1 bögre cukor

1 csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

15 dkg vaj

másfél bögre joghurt

másfél bögre gyümölcs

A vajat olvaszd meg, a hozzávalókat egy nagy tálban jól dolgozd össze a liszttel. A gyümölcsöt, ha szükséges, aprítsd fel, majd forgasd meg egy kevés lisztben, hogy ne süllyedjen le a süti aljára.


Öntsd a tésztát egy kivajazott-kilisztezett tepsibe. Előmelegített sütőben süsd a tésztát tűpróbáig.


******


Tudnátok tanácsokat adni, mire figyeljek, stb.?

16/L


2012. máj. 2. 18:28
 1/5 anonim ***** válasza:

Igen.


A hőfokot nagyon nézd meg, nehogy megégjen a süti, ha 7-fokozatú, akkor 4-5 körüli fokozaton süsd!


Hiába a javasolt sütési idő, gyakrabban nézz rá, hogy nehogy megégjen!


A kezedet meg ne égesd, vastag ruhával nyúlj a tepsihez!


A tűpróba az, hogy ráragad-e a tészta a tűre (hústűre). Ha már nem ragad rá, akkor megsült.


A gyümölcsöt később is beleteheted, mikor már kicsit sütötted, így nem süllyed le az aljára.

2012. máj. 2. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Finom lehet a süti a recept alapján.


Könnyebb, ha a hozzávalókat nem egyszerre öntöd össze, majd próbálod elkeverni, hanem apránként adagolod a liszthez a hozzávalókat, s közben elkevered simára.

Pl. a lisztet összekevered a cukorral, van.cukorral, sütőporral, hogy egyenletesen legyen mindenütt, majd utána jöhet a tojás, vaj, aztán pedig a joghurt, majd a legvégén a tepsiben rápergeted a gyümölcsöt.


Valamint ha kész, hagyd a tortaformában kihűlni a sütit mielőtt kiszeded, így nem esik össze.

2012. máj. 2. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

a bögréseket én úgy csinálom, hogy a nedves hozzávalókat , vagyis a tojás, a joghurt, az olv.vaj/olaj

a cukorral kikeverem, nem kell agyonkeverni. ebbe teszem apránként a sütőporos lisztet. nekem így jobban felveszi, mint fordítva.

a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, (így nem kell kikenni, lisztezni) és rászórom a gyümölcsöket. a tészta bevonja a gyümiket sülés közben.

van, aki lisztbe forgatja pl a meggyet, hogy ne süllyedjen le, de ha lesüllyed sem zavaró.

előmelegített sütőben ( kb 180 fok) 5 percig sütöm, majd egy kicsit lejjebb véve a lángot még kb 25 percig. Tűpróba, hogy átsült-e!!

végül a tepsit egy vizes konyharuhára teszem, ott hagyom kihűlni a tésztát. így biztosan nem ragad a papírhoz.

a legegyszerűbb süti, biztosan sikerülni fog:)

2012. máj. 3. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Először összekevered a száraz hozzávalókat:

liszt, cukor, sütőpor, vaníliás cukor.

Utána a vajat, joghurtot és a tojásokat (kicsit villával verd fel a tojást, hogy könnyebben elkeveredjen).

Az utolsó módszerét nem ajánlom, mert könnyen csomós lesz a sütid.

2012. máj. 3. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönök minden tanácsot! :) Remélem, sikerülni fog.

Azért további ötletek jöhetnek!

2012. máj. 3. 15:12

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!