Mivel helyettesithető a mascarpone, ha tiramisut akarok késziteni?
Natúr vajkrém (25 dkg) egy doboz + 4 dl tejszín +20 dkg porcukor + 1 cs instant zselatin.
A vajkrémet keverd ki a porcukorral, a 4 dl tejszínt 1 cs instant zselatinnal verd fel, majd keverd össze a kettőt, és tökéletes lesz a tiramisukrém. Ha esetleg sütibe szeretnéd tölteni, kevesebb tejszín 2 dl is elég, esetleg egy-két habfixáló az instant zselatin mellé és kőkemény gyönyörűen szelhető krémet kapsz.
Egyébként ezt a laza 4 dl-es tejszínes adagot kávés-rumos babapiskótával rétegezve egy jénai tálba szoktam rakni, a sűrűbb verzióból tortakrém készíthető!
Én még nem is próbáltam mascarponéval, annyira finom így is...
Hozzávalók:
30 dkg babapiskóta
25 gkg natúr vajkrém
0,5 l tejszín (Hulala)
1 cs habfixáló
porcukor ízlés szerint
kakaópor (cukrozatlan)
kávé
rumaroma
1 cs vaníliáscukor
Elkészítés:
4 adagos presszókávét főzünk, beletesszük a rumaroma felét, megmártjuk benne a babapiskótát (nem kell eláztatni), és lapos jénai tálba vahy mély tepsibe sorba tesszük.
Krém: A tejszínt habfixálóval habbá verjük, a vajkrémet kikavarjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a kettőt összekeverjük.
A piskórárára tesszük a krém felét, kakaóval megszórjuk bőven, magd mégegy sor piskóta, krém, kakaó a tetejére
Ezt feltétlenül próbáld ki!!!
4 tojás sárgája és fehérje (utóbbi külön felverve)
4 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
1,5 natúr sajtkrém (=TÖMLŐS MEDVE/MÁS MÁRKÁJÚ SAJT)
Először sárgája+cukor+vaníliás cukor - habosra; ehhez lehet szépen hozzákevergetni a sajtkrémet, és a végén a fehérjehabot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!