Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mivel helyettesithető a...

Mivel helyettesithető a mascarpone, ha tiramisut akarok késziteni?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy mással nem az igazi, de olcsóbb megoldásra gondoltam, pl sajtkrém, tömlős sajt ?
2008. ápr. 20. 19:33
 1/5 anonim ***** válasza:
85%
vajkrém vagy vaníliás pudingpor
2008. ápr. 20. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim válasza:
100%

Natúr vajkrém (25 dkg) egy doboz + 4 dl tejszín +20 dkg porcukor + 1 cs instant zselatin.

A vajkrémet keverd ki a porcukorral, a 4 dl tejszínt 1 cs instant zselatinnal verd fel, majd keverd össze a kettőt, és tökéletes lesz a tiramisukrém. Ha esetleg sütibe szeretnéd tölteni, kevesebb tejszín 2 dl is elég, esetleg egy-két habfixáló az instant zselatin mellé és kőkemény gyönyörűen szelhető krémet kapsz.

Egyébként ezt a laza 4 dl-es tejszínes adagot kávés-rumos babapiskótával rétegezve egy jénai tálba szoktam rakni, a sűrűbb verzióból tortakrém készíthető!

Én még nem is próbáltam mascarponéval, annyira finom így is...

2008. ápr. 20. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim válasza:
Ja, és van aki tesz bele 2 tojássárgáját, én nem szoktam, nehogy valami baj legyen...
2008. ápr. 20. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim válasza:
100%

Hozzávalók:


30 dkg babapiskóta

25 gkg natúr vajkrém

0,5 l tejszín (Hulala)

1 cs habfixáló

porcukor ízlés szerint

kakaópor (cukrozatlan)

kávé

rumaroma

1 cs vaníliáscukor


Elkészítés:


4 adagos presszókávét főzünk, beletesszük a rumaroma felét, megmártjuk benne a babapiskótát (nem kell eláztatni), és lapos jénai tálba vahy mély tepsibe sorba tesszük.


Krém: A tejszínt habfixálóval habbá verjük, a vajkrémet kikavarjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a kettőt összekeverjük.


A piskórárára tesszük a krém felét, kakaóval megszórjuk bőven, magd mégegy sor piskóta, krém, kakaó a tetejére

2008. ápr. 25. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim válasza:

Ezt feltétlenül próbáld ki!!!

4 tojás sárgája és fehérje (utóbbi külön felverve)

4 ek. cukor

1 cs. vaníliás cukor

1,5 natúr sajtkrém (=TÖMLŐS MEDVE/MÁS MÁRKÁJÚ SAJT)

Először sárgája+cukor+vaníliás cukor - habosra; ehhez lehet szépen hozzákevergetni a sajtkrémet, és a végén a fehérjehabot.

2008. máj. 29. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!