Bolognai spagettit készítek. A darált hús pirításához kell-e hagyma alá, vagy elég sima olajon? (F)
Figyelt kérdés
2012. máj. 1. 16:05
11/14 anonim válasza:
Ritkán én is teszek reszelt répát alá, mivel a szakács testvérem így tanította. Amúgy ez csak a régi nagyon csóró olasz népre volt igaz, akik a háborúban az éhínség megelőzése miatt ették meg a macskákat. Utálom a sztereotípiákat. Amúgy nagyon apróra vágott hagyma, olaj alatta, megsózod kicsit, hogy levet ersszen, ha nem ereszt eleget, akkor nagyon kevés vizet öntesz alá, fedő rá, és üvegesre dinszteled. Aztán a húst teszed rá, míg ki nem fehéredik pirítod, és csak utána sózol. Törsz rá fokhagymát, borsot, felöntöd egy pohár vízzel és 20 percen át fedő alatt párolod. Ha puha, ráöntöd a paradicsomszószt, cukrozod kicsit mert a paraszósz savanyú, sózod, oreganot és bazsalikomot teszel bele, összefőzöd. Lényegében ennyi. Sűrített paradicsomnál hígítod, paralénél elfőzöd a levét. Ha igazi paradicsomból főzöd, a megmosott egész paradicsomot forrásban lévő vízbe dobod, 1 percig állni hagyod benne, leöntöd róla a vizet és (vigyázz forró) lehúzod a héját. Felkockázod és a húsra teszed. Fedő rá és főzd össze. :) sok sikert! :)
12/14 anonim válasza:
Az eredeti receptben van hagyma, répa, zellerszár, tej és paradicsom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!