Szabadtéri babgulyáshoz tudnátok ötleteket adni?
én 5 főre szoktam főzni, de mindig marad is belőle, szóval bőséges adag.
70 deka disznólapocka, egy jókora fej hagyma, két ek. pirospaprika, só, bors, őröltkömény . fél kiló áztatott tarkabab, kb 40 deka vegyes zöldség (gyökér, sárgarépa egy darab zeller.) én krumplit is teszek bele,kb 30-40 dekát. vegül 10 deka száraz kézitarhonyát.
pörkölttel kezdem, nemsokára beleteszem az áztatott babot.ha bab már majdnem puha, akkor a zöldségeket, majd a krumplit. ha a krumplival is újraforr, akkor megy bele a kézitarhonya, ami megdagad és csipetke nagyságú lesz.
ezzel egy nagy 4, literes fazék tele lesz,de megáll benne a kanál, olyan sűrű.
ja és a vizet mindig szakaszosan teszem az újabb hozzávalókkal hozzá.
ízlelgetni kell, hogy a fűszerezés elég-e.
1-1 szem paradicsomot is szoktam szezonban beletenni.
talán kiindulásnak jó lesz ez arány,de gondolom 20 főre szeretnél főzni.
20 ezerre még Benke Laci bácsi sem vállalkozna:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!