Milyen ünnepi leveseket szoktatok készíteni? Akár vasárnapra is.
Családi szülinap vagy karácsony ilyesmi?
Amúgy az örök magyar klasszikus a húsleves, mindig ott van.
Nálunk szokott lenni tárkonyos raguleves vagy gyümölcsleves is.
Szerintem nincs kifejezetten ünnepi leves (legfeljebb a karácsonyi borvleves és aszalt szilva leves).
Én szeretem a krémleveseket, szóval nálunk ünnepekkor is az van leggyakrabban.
Nálunk az igazi ünnepi leves a vegyes húsból készült húsleves. A másik kedvelt leves a sárgarépás zöldborsóleves. Ez is rántás nélküli, ún. tükörleves. A receptje (4 adaghoz): egy pici vöröshagymát nagyon finomra vágni, kevés olajon megdinsztelni, kb. 1 deci apróra vágott sárgarépát, 1,5-2 deci mirelit (vagy friss) zöldborsót rátenni, kicsit megpárolni. 3 bögre vízzel felönteni, 2 tyúkhúsleves kockát beletenni, puhára főzni. Lúdgége tésztával szoktam tálalni. Azonkívül, hogy finom, nagyon jól néz ki.
Bocsi, hogy leírtam a receptet, de akit eddig megkínáltam vele, senki nem ismerte, csak a rántásos zöldborsó-levest (pedig nem is én találtam ki).
húsleves szokott lenni, vagy vegyes gyümölcs leves, de most mindkettő kizárva, illetve halászlé, de azt meg nem mindenki szereti.
Lehet,hogy sima "mezei" borsóleves vagy hasonló lesz :S.
van, amikor tészta helyett ebbe a ragulevesbe csirkemájból finom , formás májgombócokat főzök, így már tégyleg gazdag és nagyon finom.
előző vagyok.
almás-fahéjas krémleves piritott dióval
vegyesgyümölcskrémleves tojásfehérje galuskával
sertésraguleves
frankfurtileves
spárgakrémleves levesgyönggyel
zeller/brokkolikrémleves piritott szezámaggal
májgombócleves
pulykagulyásleves friss házi cipóban tálalva petrezselyemzölddel
húsleves gazdagon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!