Olyan tortakrémet tudtok amibe nem kell nyersen tojás és kevés margarin/vaj van benne?
Gyakorlatilag el is maradhat a tojás és a margarin. Igazából olyant keresek, amibe puding vagy mascarpone vagy ilyesmi kell. Ja és kipróbált legyen, mert nincs időm kísérletezni, a hétvégi 3 éves szülinapi buliba kell a kisfiamnak.
Az ízesítés mindegy, csak ne alkoholos legyen.
Köszi!
Tejszint melegíts fel, oldjál fel benne 1 tábla csokit, tedd a hűtőbe és pár óra múlva verd fel habosra, finom csokirém tortába, lehet bele tejszinhabot is tenni, így lágyabb íze lesz.
Hidegen elkészíthető pudingot tejszinben felvered, ez is finom krém tortákba.
1 liter tejben elkeverve és megfőzve 15dkg keményítőliszt (a tej 2/3a felforralva, az 1/3ban elkeverve a keményítő, és ha a tej forr, hozzáadva). Ha elzártad alatta a lángot, bele kell keverni 5 ek cukrot, kihűteni, majd belekeverni 25 dkg vajat.
Ez az alap cukrászkrém, csak pudingosabban. Bármivel ízesítheted, színezheted. Én gyakran csinálom karamella ízben: az edényében először 3 kanál cukrot pirítok, majd ezt felöntöm tejjel, és csak 3 kanál cukrot teszek hozzá.
5 dl habtejszínben elkeversz 10 dkg felolvasztott étcsokit és 10 dkg felolvasztott tejcsokit.
A lényeg, hogy finom igazi csokit és ne tortabevonót használj!
Kb ez a mennyiség egy hagyományos tortára elég.
Előző vagyok... Úgy veszem észre, hogy nagyon reggel van és nem voltam pontos az elkészítés leírásában.
A tejszínben elkevered a csokit, majd felforralod. Mikor kihült, mehet a hűtőbe egy éjszakára és másnap felvered.
Mascarpone
50 dkg Mascarpone vagy Philadelphia
15 dkg porcukor
1 tk vaníliakivonat
1 narancs vsgy 2 citrom reszelt héja
Vagy nagyon sűrű besamelt és utána tetszés szerint ízesítheted pl. gesztenyepürével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!