Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szezámolajra felhasználási...

Szezámolajra felhasználási javaslatok?

Figyelt kérdés
Ma vettem a Lidl-ben szezámolajat. Tudnátok recepteket írni, hogy milyen ételek elkészítésére használhatnám fel?
2012. ápr. 22. 20:52
 1/4 anonim ***** válasza:
Salátákba, tahinibe, szezámos ételekbe.
2012. ápr. 22. 22:17
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi. Mi az a tahini? Esetleg leírnád kicsit bővebben?
2012. ápr. 22. 23:16
 3/4 anonim ***** válasza:

Pikáns szezámkrém (Tahini, arab étel):

Hozzávalók: 20 dkg szezámmag, 1 dl víz, 1 gerezd áttört fokhagyma, 2 evőkanál olaj, tuzlai só, 1/2 citrom leve

Elkészítés: A szezámmagot őröljük meg kávédarálóval. Adjuk hozzá a vizet, a fokhagymát, a citrom levét, és jól dolgozzuk össze. Majd adjuk hozzá a sót és az olajat. A vizet apránként adjuk hozzá, s csak keveset, hogy krémszerű legyen.

A minap csináltam egy fél adagot, elég keserű magában, de kaliforniai paprikával egész ehető. Ill. hétvégén csináltam tojáskrémet, azzal sem rossz, viszont nagyon egészséges.

Van még kétféle szezámkrém:

Natúr szezámkrém:

Hozzávalók: 1 csomag szezámmag, só, víz.

Elkészítés: A szezámmagot szárazon világosra pirítjuk (ügyeljünk arra, nehogy megégjen, mert keserű lesz!).

Kávédarálón megőröljük.

Ízlés szerint kevés sót, vizet adunk hozzá, és krémes, kenhető sűrűségűre kikavarjuk. Kenyérre kenve mézzel vagy lekvárral fogyasztjuk.

Szezámkrém édesen (Halvakrém):

Hozzávalók: 20 dkg szezámmag, méz ízlés szerint

Elkészítés: Az őrölt szezámmagot ízlés szerinti mennyiségű mézzel keverjük össze.

2012. ápr. 23. 15:17
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Ki fogom próbálni.
2012. ápr. 23. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!