Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sütemény formára?

Sütemény formára?

Figyelt kérdés

sziasztok.

Én még csak most fogok sütni tanulni. Nővérem kislánya kívánsága volt hogy szivecske formájú süti legyen. Ígyhát vettem különböző formájú szaggatókat.

Milyen sütiket csinálhatnék? tudtok recepteket adni esetleg linkelni?köszönöm

20/L

2012. ápr. 21. 14:45
 1/4 anonim ***** válasza:

Csinálj lekváros és csokis linzert:

[link]

Egy nagyobb szivecskére tegyél egy olyat, aminek a közepét egy kisebb sziveskével kiszúrod.

2012. ápr. 21. 15:01
 2/4 anonim ***** válasza:

Itt egy másik:

[link]

2012. ápr. 21. 15:03
 3/4 anonim ***** válasza:

én is ezeket aza arányokat szoktam tartani. 30 deka liszt, 20 deka zsirdék (margarin, vaj, vagy zsírral kombinálva)10 deka porcuki, 1 tojás, fél csom. sütőpor.

a reszelt citromhéj is nagyon finom bele,sőt egy csomag van. cukor is mehet.

a zsirdékot nagyon apró kockákra vágom, így gyorsan össze lehet morzsolni a liszttel.

utána bele a többi cucc és rugalmas tésztát kell gyúrni.

egy kis pihi a hűtőban kb fél óra, utána lehet kinyújtani, kiszaggatni tetszőleges formákra. egymástól kicsit távol kell rakni, mert kicsit megnőnek.előmelegített sütőben (kb 180 ) fokon szép rózsásra sütni. hamar sül kb 15 perc.

lekvárral összeragasztva is finom, de nagyon szépen lehet cukormázzal is díszíteni.

cukormáz: 1 tojásfehérje 12 deka cukorrral nagyon sűrűre, (tejfölszerűre) keverve, neylonzacsiba töltve, annak egyik csücskét kilyukasztva, szinte írni lehet vele.

lehet színezni ételfestékkel, málnaszörppel, kakaóval, boleroporral is.

lehet tojásfehérjével lekenni a formákat és durvára vágott dióval, kristálycukorral megszórni. persze ezt még sütés előtt.

2012. ápr. 21. 17:08
 4/4 anonim ***** válasza:
Én is linzert csinálnék, de ha valami igazán egyszerűt akarsz, akkor gyúrj be egy kis kókuszgolyónak való kekszes masszát, majd nyújtófával (vagy mással) nyújtsd ki, és szaggass szívecskéket. Díszítheted kókuszreszelékkel, vagy akár csokiba is márthatod, vagy mindkettő, szerintem ízleni fog :)
2012. ápr. 21. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!