Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen olcsó ételeket ismertek?

Milyen olcsó ételeket ismertek?

Figyelt kérdés

A probléma ebben az, hogy tészta,

rizs, hal, édes és rakott ételek nem lehetnek az étrendben. Különféle okok miatt, nem azért mert nem zseretjük, de itt hosszú lenne minden okot leirni és értelme sem lenne.

Aki tud, segitsen, hogy mit fözzek a családnak.

2012. ápr. 20. 21:55
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
68%

Krumpli fasirt? Én nagyon szeretem!

Krumpliból sok mindent lehet készíteni

paprikás krumpli, sültkrumpli és a rakott krumplit is szeretem, de akkor az nem jó nektek...

a krumplihoz bármilyen saláta én francia salátát szoktam.

2012. ápr. 20. 22:00
 2/16 anonim ***** válasza:
90%
burgonyakrokett. van aki köretként használja, de én magában imádom *-*
2012. ápr. 20. 22:05
 3/16 anonim ***** válasza:

Főzelékek, ha saját márkás fagyasztottból csinálod.

De ne haragudj, nem hiszem el, hogy a családból senki nem eheti ezeket az ételeket. Mert hogy valaki nem, az oké, annak adj mást, de nem kell krumplin élnie a másik 4-nek.

2012. ápr. 20. 22:19
 4/16 anonim ***** válasza:
90%

Hát ez így nehéz, mert kb. a rizs meg a tészta az, ami olcsó.

Na meg még a krumpli. Krumpliból sok mindent lehet csinálni, pl. krumpli levest, krumpli főzeléket, krumpli krémlevest, töltött krumplit, stb. Én a krumplipürét is szeretem akár magában is, sietős napokon van, hogy csak azt eszem ebédre. Ja, a krumpli salátát is imádom, hogy mi kerül bele, az attól függ, mi van itthon. De leginkább krumpli, hagyma, csemege uborka. Ha van, akkor dobok hozzá főtt tojást, egy kevés almát, de volt, hogy tettem hozzá borsót is. Elkeverem tejföllel, mustárral, só, bors, szerecsendió, és kész. Igaz, a tejföl is drága, a tojás (ez utóbbi mondjuk kihagyható), de hát mi nem drága?

Na meg talán az ilyen szárazbab, sárgaborsó, lencse, ezek még olcsók, főzeléknek, levesnek szuper, és még egészségesek is. Ami drága, az a feltét, bár én eleve úgy szoktam meg, hogy nincs hozzá hús, nekem úgy fura lenne.

Aztán lehet jó kis leveseket is csinálni olcsón. Emlékszem, amikor gyerek voltam, sokszor volt nálunk is, barátnőimnél is csontleves, ezt is felfedeztem újra magamnak, egy-két szép nagy csontot tényleg szinte fillérekért meg lehet venni, és nagyon jó ízt ad a levesnek.

De a "nem túl értékes" húsokkal is olcsón fel lehet dobni a leveseket, pl. lehet bele főzni farhátat.

Aztán amin a múltkor elcsodálkoztam, hogy pl. a tüdő milyen olcsó. Igaz, ezeket a belsőségeket sokan nem szeretik, én viszont imádom, csak nem sok helyen lehet kapni.

2012. ápr. 20. 22:27
 5/16 anonim ***** válasza:

Krumpli-fasírt

Köles fasírt. Ezek valami főzelékkel

Rántott kelkáposzta

Kelkáposzta főzelék, frankfurti leves

Karaláb, karfiol, akármiből leves

2012. ápr. 21. 07:41
 6/16 anonim ***** válasza:

- rántott krumpli majonézzel, paprikás krumpli, krokett mondjuk zöldsalátával, lapcsánka (más néven görhöny, cicege, brevany,...), krumplilángos, krumplikása

- spanyol tortilla

- főzelékek

- pörkölt, amilyen húsból lehet

- tojásos lecsó, rántotta, tükörtojás kenyérrel, bundáskenyér - ha kenyeret lehet

2012. ápr. 21. 08:54
 7/16 anonim ***** válasza:
paradicsomos káposzta, székelykáp., főzelékek pl.krumpli, spenót, lencse, bab...
2012. ápr. 21. 11:36
 8/16 A kérdező kommentje:

Köszi a tippeket.

a negyedik válaszolónak: természetesen nem mindenki nem eheti ezeket, de nem fözhetek 5 embernek 5 félét, aszerint, hogy ki mit ehet, hanem lehetöleg egy fözéssel akarok mindenkinek enni adni. (Többre nem is lenne idöm sem.)

2012. ápr. 21. 13:40
 9/16 anonim ***** válasza:
24%
menjetek étterembe. mindenki azt rendel, amit akar.
2012. ápr. 22. 02:26
 10/16 A kérdező kommentje:

"menjetek étterembe. mindenki azt rendel, amit akar."

Gondolod, ha OLCSÓ ételeket keresek, akkor lenne pénzünk étterembe járni? Ennyire nem lehetsz idióta!!!

2012. ápr. 22. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!