Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok jó receptet kakaós...

Írnátok jó receptet kakaós csigára?

Figyelt kérdés
Nekem mindig olyan szárazra sikerül,nem tudom ,hogy miért...
2012. ápr. 18. 14:41
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Leírom, hogy én hogyan készítem, nekem még sosem lett száraz. Ha gondolod, próbáld ki.


50 dkg liszt, 3 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, csipet só, 2-2,5 dkg friss élesztő vagy 1 csomag szárított, 1 dl étolaj, kb. 3 dl langyos tej a tésztához (+ kb. másfél dl meleg tej a tetejére, ebbe keverjünk el 1 cs. vaníliás cukrot).

Tojás nem kell bele!


A hozzávalókból puha, rugalmas (de nem lágy) tésztát dagasztunk, 30-40 percet letakarva kelesztjük. 2 cipóra osztjuk, mindkettőt kinyújtjuk, megkenjük vékonyan olajjal (vagy olvasztott margarinnal) és bőven megszórjuk cukros kakaóval. Feltekerjük, ujjnyi vastag csigákra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és kb. 15-20 percig sütjük (előmelegített sütő, 180 fok, alsó-felső sütés, légkeverés nélkül). Nagyjából félidőben mindegyik csigát meglocsoljuk 1-1 evőkanál vaníliás meleg tejjel, és így sütjük készre.

Ha kész, megszórhatjuk porcukorral.


Az olaj miatt finom puha lesz a tészta, még másnap is.

2012. ápr. 18. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Én eddig a Darázsfészek süti receptjéből csináltam, de megtetszett az első válaszoló receptje, így kipróbálom.
2012. ápr. 18. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!