Írnátok jó receptet kakaós csigára?
Leírom, hogy én hogyan készítem, nekem még sosem lett száraz. Ha gondolod, próbáld ki.
50 dkg liszt, 3 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, csipet só, 2-2,5 dkg friss élesztő vagy 1 csomag szárított, 1 dl étolaj, kb. 3 dl langyos tej a tésztához (+ kb. másfél dl meleg tej a tetejére, ebbe keverjünk el 1 cs. vaníliás cukrot).
Tojás nem kell bele!
A hozzávalókból puha, rugalmas (de nem lágy) tésztát dagasztunk, 30-40 percet letakarva kelesztjük. 2 cipóra osztjuk, mindkettőt kinyújtjuk, megkenjük vékonyan olajjal (vagy olvasztott margarinnal) és bőven megszórjuk cukros kakaóval. Feltekerjük, ujjnyi vastag csigákra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és kb. 15-20 percig sütjük (előmelegített sütő, 180 fok, alsó-felső sütés, légkeverés nélkül). Nagyjából félidőben mindegyik csigát meglocsoljuk 1-1 evőkanál vaníliás meleg tejjel, és így sütjük készre.
Ha kész, megszórhatjuk porcukorral.
Az olaj miatt finom puha lesz a tészta, még másnap is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!