Mit főzzek? Írtok recepteket?
29-én jönnek hozzánk a szüleim, tesóim, anyósomék és a sógorom.
Voltak már többször, főztem mindig, és ízlett is a kaja mindenkinek.
De most valahogy nem jut eszembe, hogy mit kéne csinálnom. Általában húsleves van, meg valamilyen pöri. Ezeket most nem akarom, nehogy a "jóindulatu" anyósom azt gondolja, hogy csak ezt a két dolgot tudom megfőzni.
Adnátok tippeket? Egyébként a névnapomat ünnepeljük, ha ez segít. Ja, még a rántott hús is ki van zárva.
Előre is köszönöm!
petrezselymes rizs rántott sajttal. én ma azt csináltam :D
és finom. de petrezselymes krumplival is csinálhatod.
desszert?
Valamilyen ragu leves és töltött vagy egyben sült hús. Mindháromnak millió változata van.pl. legényfogó leves
bábolnai töltött pulykamell. (a google a barátod)
Ha húslevest nem akarsz, akkor főzz egy adag borsólevest.
Utána csinálnék egy adag rakott káposztát
Majd feltálalnék egybesütött sertéskarajt. Azt a hentessel felszúratnám, sütés előtt beledugnék egy szál füstölt kolbit (előtte a bőrét le!), de tálalásnál már szeletelve tálalnám. Körettel, savanyúval.
máj, vagy húsgombóclevest, bakonyi betyáros szertésszeletet, most kivételesen nem nokedlivel (anyós miatt ) hanem sonkás-krumpligombóccal.
ha valamelyiket részletesen szeretnéd, írj privit:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!