Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 125 gramm rizs hány főre elég?

125 gramm rizs hány főre elég?

Figyelt kérdés
3-an leszünk, uncle ben's-t főzök, csak nem tudom hány tasak rizst főzzek meg hozzá. Elég lesz egy 125 gramm, azaz egy zacskó, vagy kettő kell?
2012. ápr. 13. 20:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ez kb 2 emberre elég, ha nem túl nagyétküek. Inkább fözz meg többet, a maradékot másnap fel tudod márhoz is használni.
2012. ápr. 13. 20:15
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm! =)
2012. ápr. 13. 20:32
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Egy jóétkű férfi egyedül elfogyaszt egy zacskó rizst, ha más köretet nem választ, zöldségeken kívül, pl. brokkoli, úgyhogy szerintem is minimun 2 zacskóval készíts, tehetsz bele és együtt megfő pl. mexicói zöldségkeveréket, mirelit, vagy mirelit zöldborsót is, így még kiadósabb. A választék bővítésére főzhetsz még burgonyát , petrezselymesen pl.
2012. ápr. 13. 20:56
 4/12 anonim ***** válasza:
51%

Uncle Ben's-t hogyan főzöl? vagy az alatt azt érted, hogy kibontod az üveget?

Amúgy szerintem is mindenképp 2 tasak rizs kell. De ha pl 3 férfi lenne, akkor simán elmenne 3 tasak is..

2012. ápr. 13. 21:20
 5/12 anonim ***** válasza:
82%

Nem értek valamit.

Ez kicsivel több mint 10 deka. Őrülten kezdem magam sajnálni, mert én 30 dekányi rizst szoktam egy ebédre megenni, pedig lányból vagyok, és úgy képzeld el, hogy a 30 deka is kevésnek számít, csak tartani akarom az súlyom, ezért nem merek többet enni. Ja, és ehhez persze hús is dukál, tehát nem magában eszem meg.

2012. ápr. 13. 21:58
 6/12 anonim ***** válasza:
Jó, valószínűleg ez már nem átlagos étvágy, mint ami neked van... Akkor mi értelme van átlagosnak beállítani? Én is lány vagyok, de nekem egy tasak 2 étkezésre van. Szóval kisütök 2 sajttal töltött pulykaizét, meg egy tasak rizs=ebéd + vacsora. 30 dkg rizs megevése hússal sztem már nem normális mérték.
2012. ápr. 13. 22:16
 7/12 anonim ***** válasza:

a "nagyétkű" lány valószínőleg kész, főzött állapotban gondolja a rizst, ami már egy csomó vizet felvett.kétszeres mennyiségű vizet szoktunk a sima rizshez hozzáadni. a zacsis is felvesz rendesen.

a kérdésre, 3 főre két zacskóval főzz meg, elég lesz.

2012. ápr. 14. 09:56
 8/12 anonim ***** válasza:
A "nagyétkű" vagyok. Nem főzött állapotban gondoltam. Néha, ha rám jön a zsizsi, méregetem mennyit eszem, mert nem akarok hízni. 3 étkezésre elosztva akarom én mindig a 10-10-10 dekát, de ebből az lesz általában, hogy egy étkezésre megeszem az összeset. Főzve már szerintem 60 dekának is számíthat ez a mennyiség.
2012. ápr. 14. 10:19
 9/12 anonim ***** válasza:
Váljék egészségedre, de tényleg:)) szerencsés vagy, hogy nem hízol tőle.
2012. ápr. 14. 11:24
 10/12 A kérdező kommentje:

Az egy zacskó tényleg kevés lett volna. Két zacskóval csináltam és pont elég lett, egy kicsi maradt.

Köszi a válaszokat! :)

2012. ápr. 14. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!