Mennyire ciki, ha holnap megfőzőm a húslevest és a pörköltet előre vasárnapra a vendégeknek?
Azért ne legyünk már álszentek:)ha előző nap főznénk meg
a vendégeknek szánt kaját, akkor sem azzal kezdjük, bocsi, de ez tegnap készült, de azért remélem ízlik...
ha jó volt az ebéd, kedves a vendéglátás, a vendégek is elégedettek, gond egy szál sincs.
ki az , aki rákérdezne a háziasszonyra" ugye drágám ma főzted, nem tegnap?"
remélem a kérdezőnek sem lesz gondja a holnapi menüvel.
Egyszer nem tudtam aznap fözni valamiért, és elözö nap föztem meg a húslevest, a zöldségeket meg a húst is bennehagytam másnapig (természetesen hütöben).
A vendégek között több igen elismert fözöasszony is volt, akik addig minden alkalommal talátak valami kifogásolni valót.
Igy eléggég féltem, hogy mit fognak a másnapos leveshez szólni (természeresen nem mondtam meg nekik, hogy aznap csak felmelegitettem). A legnagyobb meglepetésemre mindenki odáig volt, hogy milyen finom a leves, a fött zöldségek meg a hús, és kérdezgettek, hogy mit csináltam, ami ennyire feldobta.
Szóval nyugodtan fözd meg elöre, senkinek nem fog rosszulesni a leves, söt sok dicséretet kapsz majd érte.
Nem mai kérdés, de: a húsleves másnap az igazi! Valóban, a zöldségek nem olyan guszták, mint első nap, de a leves íze üt mindent!
A pörköltöt én speciel csak frissen szeretem, vagy úgy, hogy az egész egyben van melegítve, kis vízzel fűszerekkel. Másnapra minden leve eltűnik, csak a hagyma marad, amit viszont így nem szeretek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!