Derelyébe avagy barátfül tésztájába muszáj tojást rakni? Vagy ki lehet spórólni belőle?
én a nudli tésztájából szoktam barátfülét csinálni.Soha nem raktam még bele tojást.Én még úgy tanultam a nagymamámtól.hogy főtt ksumpli megtörve.liszt (hát ezt,hogy mennyi,nem tudom pontosan megmondani neked,mert annyit amennyit felvesz,ez krumpli mennyiségtől és minőségtől függ), és egy kis zsíradék.
Én azóta is mindig így készítem a nudlit,a barátfülét.és a gombócokat is.
A tojást gondolom csak azért szokták bele tenni,hogy jobban összeálljon.az enyém még sosem esett szét.Jól kidolgozom a tésztának valót és utánna kedvem szerint formázom.
Köszi a tippet!
Mi felénk tojást rakunk gombócba,nudliba,derelyébe.Így tanultuk ágról-ágra.
Valóban nagyon finom lett.A gyermekem ezt vacsorázott.
Most már mindíg így fogom csinálni!!!Köszönöm nektek!!!
Nem pontosan a kérdésedre válaszolok, de úgy vettem ki, hogy nem régen vagy tojásérzékeny, ezért hátha tudok segíteni neked, én már közel 1,5 készítek így (és tejmentesen) mindent a kisfiamnak és magunknak is, mert ritkán főzögetek külön.
Ha már tudod ezeket, bocsánatot kérek, hogy beleokoskodtam. :-)
A tojásfehérjét lenmagpehellyel tudod helyettesíteni. Be kell áztatni, és a belőle kiázó kocsonyás anyag olyan, mint a tojásfehérje. Sütikbe sajnos nem jó, mert felverni habnak nem lehet.
Aztán keményítőt is használhatsz tojás helyett (már zöldséggel töltött "Stefánia-szeletet" is sütöttem tojás nélkül, és nem ment szét egyáltalán).
Süteményekbe az olaj-szódabikarbóna kombináció helyettesítheti. Én nem vagyok oda az olajért, úgyhogy még kísérletezem.
És még egy tapasztalatom: szinte mindent meg lehet sütni tojás nélkül (még rántottát is, kölesből), csak bátran kell kísérletezni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!