Melyik édesítő hasonlít legjobban a cukorra?
Cukorbeteg vagy? Mert ha nem, akkor semmiképp ne használj édesítőszert...mérgezőek, az idegeket bénítják...
Amúgyy az édesítőfolyadékok jók, csak nems zabad túl sokat tenni, mert úgy mindnek utóíze van...
Szia!
Van egy Just Like Sugar nevezetű édesítőszer, ami elvileg tényleg cukorízű. Nem olcsó...
Üdv :)
A 17.58-as vagyok.
Igazából nem tudnám megmondani. Csak arra emlékszem, hogy a nagymamám, aki cukorbeteg volt gyümölcscukrot sem használt. csak édesítőt.
De ha gyümölcsöt ehetsz... kérdezd meg az orvosodat, de tuti találsz erről infót a neten is.
Az édesítőkkel amúgy én sem vagyok jóban (valahogy az a sok rákos megbetegedésről szóló infók is biztos közrejátszanak), a répacukorról épp leválok szal én mézzel illetve gyümölcscukrral helyettesítek. (a mézben gyümölcs és szőlőcukor van különböző arányban de ez fajtától függ)
Remélem megtalálod a neked megfelelőt! :)
Próbáljátok ki a nyírfacukrot (xylitol). Ízre és formára teljesen olyan, mint a cukor, de egészséges, és cukorbetegek is fogyaszthatják.
Jó hatással van a vércukorszintre, glikémiás indexe: 7
Candida esetén is ajánlott.
Egy baj van vele, hogy nagyon drága. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!