Mi lesz ma az ebéd?
Valami újfajta, általam még sosem csinált (és nem olvasott) rizsgombócon járt az eszem (az éjjel azzal álmodtam), paradicsom-mártással. Elment rajtam a délelőtt, nem fogtam hozzá, így maradt: töpörtő puha kenyérrel.
(Valami olyasmi járt az agyamban, hogy a rizst megfőzöm, fűszerekkel, esetleg tojással összegyúrom és ezt gombóc formában megsütöm. Lila gőzöm sincs milyen lehet, de éjjel ezt álmodtam)
Ma salátaleves és babgulyás
holnap maradék + sertéspörkölt (lapocka), rizzsel, krumplival (kinek mi kell hozzá)
a jövőhéten lesz még zöldséges tészta, tejfölös krumplileves sonkával (belefőzünk egy darabot), paradicsomleves, sült krumpli; sült sonka,
13:15-ös kedves válaszolónak. én szoktam sajtos rizsgombócot csinálni. (általában maradék rizsből)
a főtt rizshez ütök egy tojást, teszek bele reszelt sajtot,
fűszereket, só, bors, a többi ízlés szerint és pl bazsalikomot is szoktam.
olyan állagú legyen, hogy vizes kézel kis gombócokat lehessen formázni.
ezeket prézlibe forgatom, mint a fasírtot, és forró zsiradékban kisütöm.
kecsappal, vagy sajtmártással, gombaszószzal fogyasztjuk.
tényleg nagyon finom, nem csak álomban, hanem valóságban is:))
paprikáskrumpli, kakaós/káposztás/fahéjas palacsinta volt ma, vacsora pedig tejbegírz kakaó/fahéj )ízlés szerint)
holnap tojásleves, töltött csirke, petrezselymes rizs, sóslamártás(ha valaki kér hozzá, én tuti:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!