Holnapi szülinapi-piskótás-emeletes tortába milyen túrókrémet csináljak?
S várok díszítési ötleteket is:)...:
30 éves lesz a Párom és így 3 emeletes tortát csinálok Neki. Én gondoltam rá,hogy tejszínhabbal vonom be,de azt is jó ötletnek tartom,hogy tejbevonó is legyen valahol a dologban,mert akkor pöttyös tejcsokis túró-rudi feeling-je lenne,s azért az ízért bizti oda lenne.
De a belső krém recept a lényeg és légyszi mennyiségeket is írjatok!
Köszönettel várom az ötleteket!:)
Egyébként nehogy azt hidd,hogy ezt most "úgy" mondom,de mondanom kell:),hogy még mindig nem jól érted!:D
Mert ez olyan emeletes torta lesz,amilyet írsz,mint az esküvői,csak nem kör alak,hanem téglalapok nagyobb-kissebb-mégkissebb (azért kell a második piskótát darabolnom)!:)
hjaaa jó oké!
Mondom tiszta kómás vagyok ma még! :-) Ne haragudj!
Tegnap spinningen még a szuszt is kitekertem magamból, ma meg olyan vagyok mint egy zombi :-)
Linkelek egy másik túrós receptet ehhez nem kell zselatin:
De arányokat ne kérdezz mert tényleg nem vagyok ma toppon: (Csinálj belőle 2-3-szoros mennyiséget az biztos elég lesz)
Én ettől a mestercukrásztól "tanulok" sütni, mindig isteni finom amit elkészítek.
Figyi semmi gond hiába nem vagy toppon így is nagyon sokat segítettél,komolyan.
Maradnék a Te receptednél,duplán.Jobb szeretem az ilyen egyszerű-házi-bevált recepteket!:)
A sima étkezési zselatinra gondolsz benne ugye?Remélem nem teszi annyira folyóssá.
Rakok még a krémbe majd bourbon vaniliás cukrot meg reszelt citromhéjat,mert Én így szoktam beízesíteni és botmixerrel is elkeverem előtte a túrót. Ennyit változtatok,ha valami nem jó,írjad nyugodtan.
S nagyon szépen köszönöm.
Vigyázni kell a zselatinnal. Csak akkor tedd a krémhez ha már valamennyire kihült. A tejszinhabot (semmiképp ne tubusosat) meg óvatosan keverd a túróhoz. Ha beletetted a krémbe a zselatint és kicsit elkezd húzni akkor látni fogod h kenni is lehet, csak gyorsan kell ezután vele dolgozni.
Remélem nem késtem el
Igen, sima étkezési zselatin.
Jó lesz így ahogy írtad.
Sok sikert!
Majd írj hogy sikerült.
Ma délután/estefele csinálom a tortát...
S szombaton,tehát holnap lesz az ominózus szülinap,tehát élménybeszámoló,majd ezek után!:)
S délutánig még jöhetnek tippek is!
Mindenkinek nagyon köszönöm!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!