Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Holnapi szülinapi-piskótás-eme...

Holnapi szülinapi-piskótás-emeletes tortába milyen túrókrémet csináljak?

Figyelt kérdés

S várok díszítési ötleteket is:)...:

30 éves lesz a Párom és így 3 emeletes tortát csinálok Neki. Én gondoltam rá,hogy tejszínhabbal vonom be,de azt is jó ötletnek tartom,hogy tejbevonó is legyen valahol a dologban,mert akkor pöttyös tejcsokis túró-rudi feeling-je lenne,s azért az ízért bizti oda lenne.

De a belső krém recept a lényeg és légyszi mennyiségeket is írjatok!

Köszönettel várom az ötleteket!:)

2012. márc. 22. 15:16
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Egyébként nehogy azt hidd,hogy ezt most "úgy" mondom,de mondanom kell:),hogy még mindig nem jól érted!:D

Mert ez olyan emeletes torta lesz,amilyet írsz,mint az esküvői,csak nem kör alak,hanem téglalapok nagyobb-kissebb-mégkissebb (azért kell a második piskótát darabolnom)!:)

2012. márc. 23. 09:08
 12/20 anonim ***** válasza:

hjaaa jó oké!

Mondom tiszta kómás vagyok ma még! :-) Ne haragudj!

Tegnap spinningen még a szuszt is kitekertem magamból, ma meg olyan vagyok mint egy zombi :-)

Linkelek egy másik túrós receptet ehhez nem kell zselatin:

De arányokat ne kérdezz mert tényleg nem vagyok ma toppon: (Csinálj belőle 2-3-szoros mennyiséget az biztos elég lesz)

[link]

Én ettől a mestercukrásztól "tanulok" sütni, mindig isteni finom amit elkészítek.

2012. márc. 23. 09:35
 13/20 A kérdező kommentje:

Figyi semmi gond hiába nem vagy toppon így is nagyon sokat segítettél,komolyan.

Maradnék a Te receptednél,duplán.Jobb szeretem az ilyen egyszerű-házi-bevált recepteket!:)

A sima étkezési zselatinra gondolsz benne ugye?Remélem nem teszi annyira folyóssá.

Rakok még a krémbe majd bourbon vaniliás cukrot meg reszelt citromhéjat,mert Én így szoktam beízesíteni és botmixerrel is elkeverem előtte a túrót. Ennyit változtatok,ha valami nem jó,írjad nyugodtan.

S nagyon szépen köszönöm.

2012. márc. 23. 09:54
 14/20 anonim ***** válasza:

Vigyázni kell a zselatinnal. Csak akkor tedd a krémhez ha már valamennyire kihült. A tejszinhabot (semmiképp ne tubusosat) meg óvatosan keverd a túróhoz. Ha beletetted a krémbe a zselatint és kicsit elkezd húzni akkor látni fogod h kenni is lehet, csak gyorsan kell ezután vele dolgozni.

Remélem nem késtem el

2012. márc. 23. 10:14
 15/20 anonim ***** válasza:

Igen, sima étkezési zselatin.

Jó lesz így ahogy írtad.

Sok sikert!

Majd írj hogy sikerült.

2012. márc. 23. 10:20
 16/20 A kérdező kommentje:

Ma délután/estefele csinálom a tortát...

S szombaton,tehát holnap lesz az ominózus szülinap,tehát élménybeszámoló,majd ezek után!:)

S délutánig még jöhetnek tippek is!

Mindenkinek nagyon köszönöm!:)

2012. márc. 23. 10:32
 17/20 anonim ***** válasza:
A másik kérdésedhez is én válaszoltam. Azt h mennyi kell a zselatinból azt nem tudom megmondani pontosan, de ne kevésben gondolkozz. Rendes étkezési zselatin jó hozzá csak mint mondtam, várd meg h hüljön. Ha forrón teszed bele, akkor tuti h folyós lesz az egész
2012. márc. 23. 11:40
 18/20 A kérdező kommentje:
Már kitaláltam mindent köszönöm a segítségeteket!:)
2012. márc. 23. 12:48
 19/20 A kérdező kommentje:
Kedves 76 %-osom,finom lett!:) Keménységével olyannyira nem volt baj,hogy szerintem még vagy +2dl tejszínt elbírt volna a krém,lehet,hogy legközelebb többel csinálom!:) De ettől eltekintve is finom és tartós lett az állaga!:)
2012. márc. 25. 11:36
 20/20 anonim ***** válasza:

Örülök neki!

És gratulálok!

2012. márc. 26. 09:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!