Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen sütit süssek Nagymamámnak?

Milyen sütit süssek Nagymamámnak?

Figyelt kérdés
Vasárnap lesz a névnapja és szeretném meglepni valamivel. Nagyon közel áll hozzám, ezért szeretnék neki meglepetést szerezni. Milyen ötletetek van?
2012. márc. 21. 22:38
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

aha,az lesz a diós, habos, csak ma már nincs időm leírni de reggel leírom.

röviden, egy piskótaszerű tészta, rajta egy diós főtt krém, margarinnal kikeverve, rá vastag kemény ,gőz fölött felvert tojáshab, arra az olvasztott csoki.

hosszabb leírni, mint megcsinálni:) de reggel ígérem, hogy ezzel kezdem, de most mennem kell.

üdv.

2012. márc. 22. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 A kérdező kommentje:
köszönöm, esetleg képet is tudnál majd linkelni?
2012. márc. 22. 20:04
 13/13 anonim ***** válasza:

szia! írom a receptet, sajnos képen nincs róla, de hidd el nagyon szép és főleg nagyon finom.

Diókrémes habos kocka:

Tésztához:5 tojás sárgája,20 deka porcuki 10 ek. forró víz, fél deci olaj, 20 deka liszt fél csomag sütőpor.

Krémhez:20 deka vaj/ráma, 20 deka porcukor, 2,5 deci tej, 3 ek. liszt, 10 deka darált dió, fél deci rum vagy 1 rumaroma.

Habhoz:5 tojás fehérje, 25 deka porcukor.

tetejére csokimáz. de amit én szoktam, az a következő

2 ek. porcukor, 2 ek. kakaó 2 ek lobogó forró víz, 2 deka vaj vagy margarin.


a tésztához a sárgájákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a forróvizet, az olajat és belekeverjük a sütőporos lisztet.

sütőpapíros tepsiben (egyém kb 38x25 ) tűpróbáig sütjük.

hagyjuk teljesen kihűlni.

a tejet elkeverjük a 3 ek. liszttel és sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni.

a margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a kihűlt tejes masszát és a diót is. bele a rom, vagy aroma.lehetőleg kézi mixerrel dolgozzunk.

a tojásfehérjéket a cukorral gőz fölött nagyon kemény habbá verjük.

a diós krmet szépen elsimítjuk a tésztán, majd erre a kemény tojáshabot.

ha sima csokimázt akarunk a tetejére keni, akkor a tojáshabot is szép simára, vizes késsel elsimítjuk, majd

bevonjuk a csokival, ami lehet más recept szerint is, a bevonocsoki is tökéletes.

én egyszerűbben csinálom a fent leírt csokimázzal.

a hab tetejét villával átlósan megcsíkozom. a forró olvasztott csokimázat kanállal összevissza csorgatva megcirmozom, így nagyon szép látvány a fehér habon.

ha ez is megdermedt, forró vízbe mártott késsel kockákra vágva teszem tálra,de inkább

én másnap szoktam felvágni.

hát ennyi:) hosszúnak tűnik így leírva, de nem bonyolult

és egymásra épülve a fázisok, nem is sok időt igényel a végeredmény. ami viszont hihetetlenül finom.

én most húsvétra is fogom egyik sütinek elékészíteni.

üdv és sok sikert, bármilyen receptet választasz:)

Sok boldogságot a Nagyinak!

2012. márc. 23. 05:46
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!