Milyen sütit süssek Nagymamámnak?
aha,az lesz a diós, habos, csak ma már nincs időm leírni de reggel leírom.
röviden, egy piskótaszerű tészta, rajta egy diós főtt krém, margarinnal kikeverve, rá vastag kemény ,gőz fölött felvert tojáshab, arra az olvasztott csoki.
hosszabb leírni, mint megcsinálni:) de reggel ígérem, hogy ezzel kezdem, de most mennem kell.
üdv.
szia! írom a receptet, sajnos képen nincs róla, de hidd el nagyon szép és főleg nagyon finom.
Diókrémes habos kocka:
Tésztához:5 tojás sárgája,20 deka porcuki 10 ek. forró víz, fél deci olaj, 20 deka liszt fél csomag sütőpor.
Krémhez:20 deka vaj/ráma, 20 deka porcukor, 2,5 deci tej, 3 ek. liszt, 10 deka darált dió, fél deci rum vagy 1 rumaroma.
Habhoz:5 tojás fehérje, 25 deka porcukor.
tetejére csokimáz. de amit én szoktam, az a következő
2 ek. porcukor, 2 ek. kakaó 2 ek lobogó forró víz, 2 deka vaj vagy margarin.
a tésztához a sárgájákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a forróvizet, az olajat és belekeverjük a sütőporos lisztet.
sütőpapíros tepsiben (egyém kb 38x25 ) tűpróbáig sütjük.
hagyjuk teljesen kihűlni.
a tejet elkeverjük a 3 ek. liszttel és sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni.
a margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a kihűlt tejes masszát és a diót is. bele a rom, vagy aroma.lehetőleg kézi mixerrel dolgozzunk.
a tojásfehérjéket a cukorral gőz fölött nagyon kemény habbá verjük.
a diós krmet szépen elsimítjuk a tésztán, majd erre a kemény tojáshabot.
ha sima csokimázt akarunk a tetejére keni, akkor a tojáshabot is szép simára, vizes késsel elsimítjuk, majd
bevonjuk a csokival, ami lehet más recept szerint is, a bevonocsoki is tökéletes.
én egyszerűbben csinálom a fent leírt csokimázzal.
a hab tetejét villával átlósan megcsíkozom. a forró olvasztott csokimázat kanállal összevissza csorgatva megcirmozom, így nagyon szép látvány a fehér habon.
ha ez is megdermedt, forró vízbe mártott késsel kockákra vágva teszem tálra,de inkább
én másnap szoktam felvágni.
hát ennyi:) hosszúnak tűnik így leírva, de nem bonyolult
és egymásra épülve a fázisok, nem is sok időt igényel a végeredmény. ami viszont hihetetlenül finom.
én most húsvétra is fogom egyik sütinek elékészíteni.
üdv és sok sikert, bármilyen receptet választasz:)
Sok boldogságot a Nagyinak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!