Van bacon kockám és csirkemellem, mit készítsek belőle?
Hagymát megpárolod, rádobod a bacont, majd a kockákra vagy csíkokra vágott csirkemellet. Só, bors,pici víz esetleg majoranna mehet rá. Mikor megfőtt (15 perc), felöntöd tejszínnel (főzőtejszín), amibe esetleg keverhetsz pici lisztet, úgy sűrűbb lesz a mártás.
Ezt eheted rizzsel, tésztával.
Máskor rakhatsz bele gombát, sok petrezselymet is.
Jó étvágyat :)
22:45 kitűnő válaszát annyiban egészíteném ki, hogy én a szalonna kiolvasztásával kezdem, és utána teszem rá a hagymát. fordítva a hagyma odakaphat, mire a szalonna átsül, ha pedig vizet teszünk rá nem sült, hanem főtt szalonna lesz.és a zsiradékkal is spórolhatunk, mert a szalonnából kisül némi zsír.
én ezt a ragut, pláne, ha valóban kerül bele egy kis gomba, vagy zöldségmix, a tésztával összekeverve, persze, tejszínesen vagy tejfölösen, egy vékonyan kikent jénaiba terítem, megszórom bőven reszeltsajttal és pirosra sütöm.
kockára vágva tálalom. így is nagyon finom.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!