Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valaki le tudná írni, a...

Valaki le tudná írni, a zsírral készült hókifli receptjét?

Figyelt kérdés
Margarinnal csináltam a múltkor, de az nem volt olyan omlós.

2012. márc. 20. 11:29
 1/4 anonim ***** válasza:

Ez mindenkinek ízlett aki eddig evett belőle. Nagyon sokszor sütöm, tehát bízhatsz benne, hogy jó a recept!



• 20 dkg zsír

• 50 dkg liszt

• 2 dl tejföl

• 1 evőkanál porcukor

• egy csipet só

• 1 kiskanál szódabikarbóna


Tölteléknek kemény gyümölcs, vagy darált dió.


Alaposan összedolgozom, és késfok vastagságúra nyújtom. Pohárral kiszaggatom és megtöltöm, majd félbehajtom. Aranysárgára sütjük, és még forrón vaníliás porcukorban megforgatom.

Sütés: 250 C-on, előmelegítve.

2012. márc. 20. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Nagyon hálás vagyok neked a receptért.
2012. márc. 20. 11:43
 3/4 anonim ***** válasza:
:) Jó étvágyat hozzá!
2012. márc. 20. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Nekem is hasonló a receptem, mint az első válaszolóé, azzal a különbséggel, hogy szódabikarbóna helyett 1 csomag szárított élesztő kell bele és egy picivel több cukor.

Tehát:

50 dkg finomliszt, 20 dkg zsír, csipet só, 1 csomag szárított élesztő, 2 dl tejföl, 3 evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor. Elkevered a lisztet az élesztővel, a sóval, cukorral, majd a zsírral és a tejföllel összegyúrod (ha szükséges, még egy kis tejföllel vagy pici tejjel lazíthatod a tésztát). Folpackba csomagolom, fél órát hűtőben pihentetem, majd vékonyra nyújtom, pohárral köröket szaggatok, megtöltöm és feltekerem, kifli formára hajtom. 180 fokos előmelegített sütőben világosra sütöm. Forrón vaníliás (vagy fahéjas) porcukorba forgatom.

2012. márc. 20. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!