Oldalast fogok sütni vacsira. Elő van készítve, só-bors-fokhagyma. Milyen köret illene hozzá? Ti mit szoktatok mellé csinálni?
A hercegnő burgonya is finom lenne hozzá.
Megcsinálod a krumplipürét, egy nyomózsákba teszed, kis halmokat nyomsz a tepsire, és beteszed a sütőbe, várod, hogy egy kicsit megpiruljon.
én szoktam rakott oldalast is csinálni. sóval borssal, fokhagymával megsütöm fönt a gázon a húst, omlósra, pirosra. a csontokat kihúzkodom. közben főzök héjában krumplit, amit ha kész van megpucolva szeletekre vágok. felét egy pecsenyezsírral kikent tepribe rakom, sózom, rárakom a husikat, (ha nagyon vastag, lapjával ketté vágom) erre teszek egy sor karikázott hagymát, majd megint krumplit, megint megsóom.
egy nagypohár tejfölt elkeverek 2-3 tojással és ráöntöm a rakottasra, hogy mindenhol jól becsurogjon.
forró sütőben pirosra sütöm. ha van otthon reszelt sajt, van amikor azt is teszek a tetejére.
nagyon finom laktató ebéd/vacsora.
Hajában főütt krumplit megpucolsz, kockákra vágod.
A szálára szelt vöröshagymát megdinszteled, beleforgatod a krumplit és sóval, borssal, kevés cukorral összepirítod. Citromlével ízesítve melegen tálalod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!