Ezekből a hozzávalókból kisüthetek valami finomat?
Sziasztok, valami laktatós húsos egytálételre gondoltam holnap ebédre. Van itthon:
70 dkg csirkemell
fél kiló 2 napos szeletelt kenyér
sajt, hagyma, fűszerek, tejföl
Úgy gondoltam, hogy a csirkemellet sütőzacskóban fokhagymásan megsütném. Majd a jénait kivajazva rétegezném a kenyérszelettel a húst, amit előzőleg leöntenék fűszeres tejföllel. Tetején sajt. Összesütném fél óra alatt őket. Hasonló "kenyeres" receptet próbált valaki?
Ehető lenne ez az étel?
Előre is köszi a tippeket és a segítséget!
Ez nekem nagyon jól hangzik, de ha nem vagy biztos itt van ilyen is:
Tejfölös-sajtos csirkemell
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé
- tejföl
- sajt
- zsemlemorzsa
- só, bors
- némi vaj
A csirkemellet felszeleteltem. A tejfölt összekevertem sóval és borssal, a sajtot lereszeltem, összekevertem néhány evőkanál zsemlemorzsával (így nem tapad össze a reszelék).
A csirkemellszeleteket megforgattam tejfölben, aztán meg zsemlemorzsás sajtban, és szép rendben, lehetőleg minimális átfedéssel bepakoltam őket a tepsibe. 200 fokra előmelegített sütőben addig sütöttem, amíg szép pirosak nem lettek.
Ezt a netről szedtem, de már ki van próbálva :)
Szerintem nagyon jó amit kitaláltál. Én csináltam hasonlót, csak hús nélkül.
Kend meg a kenyérszeleteket mustárral is!
A csirkemellet vágd csíkokra, lisztbe forgatva bő zsírban hirtelen süsd ki.
Egy kis doboz tejfölbe kavarj lisztet és egy marék zúzott fokhagymát, őrölt borsot.
A sütés után maradt zsír nagyját öntsd le, a maradékba kis láng fölött a tejfölt kavard bele, amikor elkezd sűrűsödni, vízzel hígítsd. Addig hígítsd, hogy az így kapott mártásod elég sok legyen.
A kenyeret a jénai aljába szintén csíkokra vagy kockára vágva raknám alól, a tetejére a sülthusit és úgy önteném rá a mártást. A tetejére lehetne reszelt sajtot. Elég, ha csak mikróba teszed pár percre, de a forró sütő is jó.
Lehet, hogy valamennyi mártást a kenyér alá is tennék, hogy segítsen puhulni.
nagyon jó amit kitaláltál, én szoktam tepsis bundáskenyeret sütni, vagyis felvert tojásba forgatom a kenyeret, vajazott tepsibe teszem és azt szórom meg bőven reszelt sajttal. esetleg Te is belemárthatnád felvert tojásba (bár nincs a felsorolásodban ) és úgy rá a husit, karikára vágott hagymát, erre a fűszeres tejfölt és a sajtot.
az összetvőkből mindenképpen valami nagyon finom fog kisülni:)
sok sikert a kajádhoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!