Mennyi ideig kell főzni a krumplit, ha főzeléket akarok készíteni belőle, de nem akarom, hogy szétfőljön? Legutóbb sajnos szétfőtt.
Addig, ameddig elég puha lesz.
Mennyiségtől, minőségtől függ. Sűrűn megkóstolod, és nem fő szét.
A krumpli fajtájától, korától is függ, hogy meddig kell fözni.
Ha nem akarod, hogy szétessen, akkor olyan fajtát vegyél, ami nem lisztes, szétfövös fajta, hanem amit salátának ajánlanak.
"az első forráskor tegyél bele pár csepp ecetet vagy citromlevet. nem fog szétfőni, a savak keményítik a zöldségféléket. az ízén azt a pár cseppet /3-4/nem lehet érezni."
Akár többet is lehet, nem baj ha pikánsan savanykás a krumplifőzelék.
persze, mi is babérlevelesen, kicsit ecetesen szeretjük:)
csak óvatosan fogalmaztam, mert van , aki nem így főzi, és lehet, hogy égnek áll tőle a haja...:))
teljesen jól csinálod, de, ha egy kis ecetet teszel főzés közben bele, elkerülhetet a szétfővést. és a zöldbabba is teszek, mert nem szeretjük, ha szétmálik, hanem maradjon , olyan, mint eredetiben volt.
ez a hármas kombináció érdekes, amit írtál:)
kelkáposztafőzeléket is szoktam, meg zöldbabot, krumplit is, de együtt még nem jutott eszembe.
ha külön-külön finomak, akár együtt is jók lehetnek.
Most én is tettem bele egy kevés ecetet ahogy tanácsolták, és tényleg nem főtt szét. :)
A három együtt pedig igen finom. Merem ajánlani kipróbálásra :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!