Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mennyi ideig kell főzni a...

Mennyi ideig kell főzni a krumplit, ha főzeléket akarok készíteni belőle, de nem akarom, hogy szétfőljön? Legutóbb sajnos szétfőtt.

Figyelt kérdés
2012. márc. 12. 12:24
 1/10 anonim ***** válasza:
55%

Addig, ameddig elég puha lesz.

Mennyiségtől, minőségtől függ. Sűrűn megkóstolod, és nem fő szét.

2012. márc. 12. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
55%

A krumpli fajtájától, korától is függ, hogy meddig kell fözni.

Ha nem akarod, hogy szétessen, akkor olyan fajtát vegyél, ami nem lisztes, szétfövös fajta, hanem amit salátának ajánlanak.

2012. márc. 12. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
A főzni való burgonya már 5-10 perc alatt szétfő, egyik nap a paprikás krumpliból paprikás burgonyapüré lett pár perc alatt, vegyél sütni valót, vagy azt a hosszúkás salátának valót, ezek nem főnek szét.
2012. márc. 12. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
59%
az első forráskor tegyél bele pár csepp ecetet vagy citromlevet. nem fog szétfőni, a savak keményítik a zöldségféléket. az ízén azt a pár cseppet /3-4/nem lehet érezni.
2012. márc. 12. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Mindenkinek ment a zöld kéz!
2012. márc. 12. 17:04
 6/10 anonim ***** válasza:
50%

"az első forráskor tegyél bele pár csepp ecetet vagy citromlevet. nem fog szétfőni, a savak keményítik a zöldségféléket. az ízén azt a pár cseppet /3-4/nem lehet érezni."


Akár többet is lehet, nem baj ha pikánsan savanykás a krumplifőzelék.

2012. márc. 13. 09:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
59%

persze, mi is babérlevelesen, kicsit ecetesen szeretjük:)

csak óvatosan fogalmaztam, mert van , aki nem így főzi, és lehet, hogy égnek áll tőle a haja...:))

2012. márc. 13. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Én például úgy főzöm, hogy meghámozom a krumplit, összekockázom majd felteszem annyi vízzel főlni, hogy éppen ellepje. Teszek rá babérlevelet, sót és egy kevés ételízesítőt és hagyom főlni. Mikor megpuhult akkor készítek egy lisztes-tejfölös-vizes habarást és azzal felöntöm, várok míg forr egyet és már készen is van. Bár ugyanígy főzöm a zöldbab és kelkáposzta főzeléket. A legjobban azt szeretem ha ezt a hármat összefőzöm.
2012. márc. 13. 10:09
 9/10 anonim ***** válasza:

teljesen jól csinálod, de, ha egy kis ecetet teszel főzés közben bele, elkerülhetet a szétfővést. és a zöldbabba is teszek, mert nem szeretjük, ha szétmálik, hanem maradjon , olyan, mint eredetiben volt.

ez a hármas kombináció érdekes, amit írtál:)

kelkáposztafőzeléket is szoktam, meg zöldbabot, krumplit is, de együtt még nem jutott eszembe.

ha külön-külön finomak, akár együtt is jók lehetnek.

2012. márc. 13. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:

Most én is tettem bele egy kevés ecetet ahogy tanácsolták, és tényleg nem főtt szét. :)

A három együtt pedig igen finom. Merem ajánlani kipróbálásra :D

2012. márc. 13. 19:04

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!