Ha csirke szárnyat rántottok ki akkor be áztatjátok sütés előtt fokhagymás tejbe? Fűztök bele májat és úgy rántjátok ki?
Én rántott sertés-szeletet szoktam májjal tölteni:
A csirkemájat belerakom a leves-szűrőbe, lobogó forró vízbe mártom annyi időre, hogy a véres lé kiforrjon belőle.
A rántani való sertést kiklopfolom, besózom. Egyik oldalát vastagon megkenem mustárral, az egyik végébe belerakom a májat, a másik végét ráhajtom, összetűzöm és panírozom.
Jó lesz az a csirkeszárnyban is, de előtte szerintem a májból te is forrald ki a véres lét, különben előfordulhat, hogy a máj közepe nyers, véres marad.
Mi soha nem szoktuk a csirkeszárnyat tejbe áztatni, esetleg valami csípős-mézes-kecsapos-hagymás szószba pácolni egy éjjelen át, és másnap kirántani.
a májat valóban bele lehet tenni a szárny közé, bár ezt régen csináltuk így, amikor csirkét rántottunk ki, és így
a máját a szárnya közé dugtuk.
A csirkeszárny három részből áll, ezekből egy háromszöget formálsz és a közepébe kerül a máj, úgy hogy a szárny összefogja.
Én nem főzném elő a májat. A máj bőven megsül annyi idő alatt, amig a szárny is jó lesz. Szerintem ha előfőzöd, akkor túl száraz lesz. De hát izlések és pofonok különbözőek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!