Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha csirke szárnyat rántottok...

Ha csirke szárnyat rántottok ki akkor be áztatjátok sütés előtt fokhagymás tejbe? Fűztök bele májat és úgy rántjátok ki?

Figyelt kérdés
A májas dolgot nem rég hallottam és tetszik .
2012. febr. 29. 23:00
 1/10 anonim válasza:
74%
Szoktunk rantani csirke szárnyt de így még nem hallottam.
2012. febr. 29. 23:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2012. márc. 1. 00:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
66%
Puhább lesz a hús, de a tejben való áztatást inkább más húsoknál, keményebb húsoknál alkalmazzák.A tonhalat is szokták tejben áztatni, hogy elvegye azt a vad hal ízét.
2012. márc. 1. 05:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
A halat citromlében is szokták áztatni.
2012. márc. 1. 06:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Én nem szoktam beáztatni, de ettem már úgy is és nagyon finom. A csirkemájjal szoktam csinálni, a szárnnyal összefűzöm, finom és sokkal kiadósabb.
2012. márc. 1. 07:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
60%
Ezt a májas megoldást hogy csinálod? Jól hangzik.
2012. márc. 1. 07:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
53%

Én rántott sertés-szeletet szoktam májjal tölteni:

A csirkemájat belerakom a leves-szűrőbe, lobogó forró vízbe mártom annyi időre, hogy a véres lé kiforrjon belőle.

A rántani való sertést kiklopfolom, besózom. Egyik oldalát vastagon megkenem mustárral, az egyik végébe belerakom a májat, a másik végét ráhajtom, összetűzöm és panírozom.


Jó lesz az a csirkeszárnyban is, de előtte szerintem a májból te is forrald ki a véres lét, különben előfordulhat, hogy a máj közepe nyers, véres marad.

2012. márc. 1. 07:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

Mi soha nem szoktuk a csirkeszárnyat tejbe áztatni, esetleg valami csípős-mézes-kecsapos-hagymás szószba pácolni egy éjjelen át, és másnap kirántani.

a májat valóban bele lehet tenni a szárny közé, bár ezt régen csináltuk így, amikor csirkét rántottunk ki, és így

a máját a szárnya közé dugtuk.

2012. márc. 1. 09:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

A csirkeszárny három részből áll, ezekből egy háromszöget formálsz és a közepébe kerül a máj, úgy hogy a szárny összefogja.

Én nem főzném elő a májat. A máj bőven megsül annyi idő alatt, amig a szárny is jó lesz. Szerintem ha előfőzöd, akkor túl száraz lesz. De hát izlések és pofonok különbözőek.

2012. márc. 1. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem áztatom be semmibe, sima sózás és panír.( a panírba viszont lehet tenni fokhagymát, fűszerkeveréket,stb.) A szárny alá a májat a nagymamám csinálta régen, húú de finom volt! Én azonban a takarékosság jegyében vagy máj, vagy szárny.(+krumplipüré)
2012. márc. 1. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!