Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sütit készítenék megrendelésre...

Sütit készítenék megrendelésre! Ehhez milyen engedélyek kellenek?

Figyelt kérdés
2012. febr. 29. 15:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

ANTSZ kell,meg egy csomó előírásnak kell megfelelni,nagyon szigorúan veszik...

de ha ez egy egyszeri megrendelés lenne mondjuk a kollégád testvérének a lányának a szalagavatójára,akkor én nem reklámoznám a dolgot,és megcsinálnám otthon,aztán közölném az illetővel,hogy a tortához kell liszt,tojás,cukor,tejszínhab,2 tábla csoki,stb. és közölném vele,hogy summa summarum 6000 Ft lesz

ha nem egyszeri alkalom,és üzemszerüen akarsz ezzel foglalkozni,akkor mint kereső tevékenység,adóköteles,tehát ha nem akarod a fejedet nagyon megütni,akkor be kell jelenteni ott is + KÖJÁL,ANTSZ,stb.

Aztán azok majd szépen nyakadra járnak unos-untalan,persze a legeslegváratlanabb pillanatban ellenőrizni,hogy betartod-e a kismillió élelmiszeregészségügyi előírást,s ha úgy ítélik meg,hogy nem,akkor bezárathatják a házikonyhát.APEH-hel dettó ugyanez a helyzet,csak ők nem a higiéniát nézik,hanem az adózási részét,számlaadást,stb.

2012. febr. 29. 15:32
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Itt egy csomó dologról írnak ebben a témában.Ma este lesz a folytatás, előírásokról és követelményekről lesz szó.Szerintem megkapod a választ a kérdésedre.

2012. febr. 29. 15:39
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
... vagyis szakmai végzettség és vállalkozói igazolvány!
2012. febr. 29. 15:39
 4/14 anonim ***** válasza:
a KÖJÁL-on jót mosolyogtam :D
2012. febr. 29. 16:24
 5/14 anonim ***** válasza:

APEH sincs már...:)

de tényleg sok minden kell hozzá, vállalkozói engedély,számlaképesség elsősorban, aztána már említett

népegészségügyi és élelmiszerbiztonsági stb szervek engedélye.

Nagynéném és még több falusi asszony ismerősöm egész lakodalmakra süt, alig győzik a felkéréseket mindenféle cicó nélkül.lehet, hogy most úgy modják "feketén"...:)

2012. febr. 29. 16:33
 6/14 anonim ***** válasza:
49%
Meglehet, hogy sütnek lakodalomra, de a net-en nem verik nagydobra!
2012. febr. 29. 18:31
 7/14 anonim ***** válasza:
25%

Miért szerinted én most a neten nagydobra vertem az

Ő áldásos tevékenységüket???azt sem tudják mi az a net...

Csak nem NAV munkatársa vagy:))

2012. febr. 29. 18:36
 8/14 doboszoli ***** válasza:
100%

Ne próbáld hivatalosan, mert megutálod a porcukrot is, mire engedélyed lesz.

Csináld "vadasban"!

2012. febr. 29. 18:41
 9/14 anonim ***** válasza:
Mindenképpen külön műhely kell, a lakásodban, konyhádban nem csinálhatod. Semmiféleképpen.
2012. márc. 1. 08:29
 10/14 anonim ***** válasza:

Nem vagyok a NAV munkatársa, nem akarom én az ismerőseimmel megutáltatni magam.

Viszont, amit a múltkoriben ide írtam, hogy számla nélkül szerenádot adott valaki megrendelésre, és lebukott. A rádió-riport szerint ez a "szolgáltatás" úgy jutott a NAV tudomására, hogy újabban olvassák a különböző helyeken megjelenő hirdetéseket, és mint megrendelők jelentkeznek, aztán bírságolnak.

2012. márc. 1. 10:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!