Sütit készítenék megrendelésre! Ehhez milyen engedélyek kellenek?
ANTSZ kell,meg egy csomó előírásnak kell megfelelni,nagyon szigorúan veszik...
de ha ez egy egyszeri megrendelés lenne mondjuk a kollégád testvérének a lányának a szalagavatójára,akkor én nem reklámoznám a dolgot,és megcsinálnám otthon,aztán közölném az illetővel,hogy a tortához kell liszt,tojás,cukor,tejszínhab,2 tábla csoki,stb. és közölném vele,hogy summa summarum 6000 Ft lesz
ha nem egyszeri alkalom,és üzemszerüen akarsz ezzel foglalkozni,akkor mint kereső tevékenység,adóköteles,tehát ha nem akarod a fejedet nagyon megütni,akkor be kell jelenteni ott is + KÖJÁL,ANTSZ,stb.
Aztán azok majd szépen nyakadra járnak unos-untalan,persze a legeslegváratlanabb pillanatban ellenőrizni,hogy betartod-e a kismillió élelmiszeregészségügyi előírást,s ha úgy ítélik meg,hogy nem,akkor bezárathatják a házikonyhát.APEH-hel dettó ugyanez a helyzet,csak ők nem a higiéniát nézik,hanem az adózási részét,számlaadást,stb.
Itt egy csomó dologról írnak ebben a témában.Ma este lesz a folytatás, előírásokról és követelményekről lesz szó.Szerintem megkapod a választ a kérdésedre.
APEH sincs már...:)
de tényleg sok minden kell hozzá, vállalkozói engedély,számlaképesség elsősorban, aztána már említett
népegészségügyi és élelmiszerbiztonsági stb szervek engedélye.
Nagynéném és még több falusi asszony ismerősöm egész lakodalmakra süt, alig győzik a felkéréseket mindenféle cicó nélkül.lehet, hogy most úgy modják "feketén"...:)
Miért szerinted én most a neten nagydobra vertem az
Ő áldásos tevékenységüket???azt sem tudják mi az a net...
Csak nem NAV munkatársa vagy:))
Ne próbáld hivatalosan, mert megutálod a porcukrot is, mire engedélyed lesz.
Csináld "vadasban"!
Nem vagyok a NAV munkatársa, nem akarom én az ismerőseimmel megutáltatni magam.
Viszont, amit a múltkoriben ide írtam, hogy számla nélkül szerenádot adott valaki megrendelésre, és lebukott. A rádió-riport szerint ez a "szolgáltatás" úgy jutott a NAV tudomására, hogy újabban olvassák a különböző helyeken megjelenő hirdetéseket, és mint megrendelők jelentkeznek, aztán bírságolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!