Holnap szeretnék meggybefőttet eltenni. Elkerülhetetlen a nedves dunszt vagy elég a száraz dunszt az elrakásakor? Hogy készítitek a nedves dunszot? Nem robban szét az üveg?
Figyelt kérdés
2009. jún. 7. 15:26
1/2 anonim válasza:
Kétféleképpen teheted el a meggyet:
Üvegbe rakod a gyümölcsöt, ( nem nyomkodod bele)szirupot készítesz,és apránként a gyümölcsre öntöd.Ha minden üveg televan,lezárod és száraz duntszba teszed.
Készítheted úgy is,hogy a gyümölcs tetejére cukrot teszel, tartósítószert,annyi hideg vizet öntesz rá,hogy ellepje,lekötözöd.
Egy nagy lábas aljára rongyokat,újságpapírt teszel,rá az üvegeket,az edény oldalára és az üvegek közé is,hogy ne érjenek össze.Letakarod az üvegeket is,és a tűzhelyen lassan forralod addig,amíg az üvegekben levő lé nem kezd gyöngyözni.Akkor elzárod a tűzhelyet,és addig az edényben hagyod a befőttet,míg ki nem hül.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Végre egy értelmes, használható válasz.
2009. jún. 7. 17:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!