Valami jó süti, ami amatőrnek is elkészíthető, de mutatós is?
"Semmi kifli": 40 dkg liszt, 1 Ráma, 7 kanál víz, 1 kanál ecet, egy csipetnyi só
összegyúrod, hagyhatod pihenni egy éjszakát a hűtőben, de ha nem, az se baj.
Sós-, édes - bármilyen nem folyós- töltelékkel tölthető.
Én rumos gesztenyével szoktam kis kifli formákban kisütni, előmelegített forró sütőben. Vaníliás porcukorban még melegen megforgatandó, vagy a kifli egyik felét csokimázba belemártom.
Feketeerdő torta. Piskótatésztát sütsz kerek, vagy szögletes formában, azátn 3 részre vágod. Alulra cukrozott meggybefőttel összefőzött vaníliás pudingot teszel. Középre kakaós tejszínhabot, és az egészet sima tejszínhabbal bevonod. Oké előre cukrozottat ajánlom.
Gyümölcstorta. Adott a forma. Tetejére főzős puding. Arra gyümölcsök, és vékonyan átlátszó zselé.
Leveles tésztába töltött akármilyen puding, vagy sütésálló lekvár.
Én elárulok neked egy titkot: nem receptet kapsz tőlem, lehet, hogy többet annál :)
Bárminek állsz is neki, hidd el, sikerülni fog! Olyan nincs, hogy "amatőr" vagy a sütésben. Csak elolvasod a receptet, kikészíted a hozzávalókat (és a mérleget, ha kell), nekiállsz és kifogástalan remekművet alkotsz :) Bízz magadban! Tulajdonképpen a profi cukrászokon kívül mindenki amatőr, de ne ebből induljunk ki :) szóval nem vagyunk azok.
Itt egy link, innen bármit megsüthetsz, tuti sikerül, amióta innen sütök, a család is örül a végeredménynek:
andi1976.gportal.hu itt a sütik képeit is megtalálod, és a valóságban is el lehet őket ilyenre készíteni (én azt hittem, ilyeneket csak cukrászdában lehet kapni :D ).
Bátran állj neki - ami az egyetlen tanácsom, az az, hogy szilikonos sütőpapírt használj, ezen nem éri meg spórolni. Ügyes legyél!
27/N
a legegyszerűbb gyümölcstorta:
14 deka liszt,14 deka cukor, 2 tojás, 1púp.teáskanál sütőpor, fél deci olaj, fél deci melegvíz.
a tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk az olajat és a melegvizet, majd a sütőporos lisztet.
a két tojásfehérjét kemény habbá verjük és lazán a masszához keverjük.
a gyü.tortaformát alaposan kikenjük zsiradékkel és liszttel is beszórjuk.minden bordája legyen jól kikenve.
a közepébe öntjük a tésztamasszát és hagyjuk szépen elterülni. előmelegített sütőben kb 180 fokon 5 percig, majd visszavéve egy kicsit a lángot, még kb 10 percig, tűpróbáig sütjük.
ha megsült, egy vajazatott tányért borítunk rá, majd hirtelen megfordítjuk.a formát vizes konyharuhával beborítjuk és hagyjuk gőzölögni.párszor meg is ütögetjük, majd óvatosan leemeljük a formát.
3 deci tejből egy csomag van. pudingporból sűrű pudingot főzünk. ezt a piskóta mélyedésébe simítjuk, majd ízlésesen kirakjuk bármilyen gyömölccsel. pl őszibefőtt, narancs, kivi, bogyósok stb.
a tetejére tortazselét teszünk , amit előírás szerint készítünk el.
nagyon gyors, a piskóta isteni gyenge finom, szóval szívből ajánlom mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!