Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Amikor egy sütemény receptjébe...

Amikor egy sütemény receptjében ez áll, hogy "Szitáld a lisztet tálba", akkor az miért jó? Miben lesz másabb, ha szitálom a lisztet és nemcsak úgy "simán" beleteszem a lisztet a tálba?

Figyelt kérdés
Bocsánat, ha hülyeséget kérdeztem, de tényleg érdekel miben különbözik a kettő. (a szitáláson kívül)
2012. febr. 25. 12:59
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Simább lesz a liszt, nem maradnak benne apróbb, összetapadt csomók. Akkor fontos, ha a tésztának teljesen homogénnek kell lennie, és a kis lisz"gömbök" kemény csomóvá állnak össze sütés közben.
2012. febr. 25. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2012. febr. 25. 13:33
 3/3 anonim ***** válasza:
levegős lesz a tészta,igy könyebb és lazább lesz a szerkezete..
2012. febr. 25. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!