Miért nem jön fel a sütemény?
Valószinüleg rosszul sütöd: a kevert tésztákat (amiben nem élesztö van), mindig elömelegitett sütöbe kell tenni és a sütés elején megalább 10-15 percig nem szabad kinyitni a sütö ajtaját.
De ha leirod, hogy most konkrétan milyen receptet készitettél, akkor többet lehet segiteni.
túrós:
4 tojássárgája,20dkg cukor, 1 dl tej, 1dl étolaj, 1 sütőpor, 25dkg liszt,4 tojás felvert hajba.
töltelék meg tök mind1 mert az sütés után van :3
Pite:
30dkg cukor,2 tojás,1 cs vaj,1/2 doboz tejföl , citromlé,1 sütőpor,30dkg liszt.
de semelyik kevert süti nem jön fel de írtam példát :3
ha tojások habját külön keményre verve teszed a végén a lisztes tojásos masszához, biztosan feljön és szép könnyű lesz.
a sütőpor mennyisége sem mindegy.nekem általában a 30 deka lisztes receptekhez kell egy egész sütőpor.
a 17 dekás gyümitortához pedig elég egy púp. teáskanál.
a túró is nehéz, lehet, hogy az nyomja össze a tésztát.
ezek után én csak azt tudom mondani a sütővel, illetve a sütési hővel lehet valami baj.
a kevert tésztákat én előmelegített kb 180 fokra teszem, majd 5 perc után visszaveszem közepesre a lángot.de már az első 5 percben feljhúzza a sütit a tepsi széléig. 25 perc múlva tűpróba, de ekkor már kész is.
nekem hagyományos gáztűzhelyem van összvissz 4 fokozattal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!