Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem jön fel a sütemény?

Miért nem jön fel a sütemény?

Figyelt kérdés
ilyen kevertek,piskóták stb. vagyis semmi se szokott feljönni. agyan azokat az összetevőket használjuk mint amit a recept ír,különféle tepsibe is próbáltuk,de soha nem jön fel. cukrot nem teszünk bele annyit(kicsit kevesebbet) mint amit a recept ír. most csináltunk túrós süteményt,ugyan akkora mint amikor beletettük folyékonyan. és most jutott az eszembe hogy kiírom ide. mamáméknak csodaszépen fel szokott jönni. nem értem nekünk miért nem! Segítsék PLS!! 13/L
2012. febr. 20. 18:50
 1/7 anonim ***** válasza:

Valószinüleg rosszul sütöd: a kevert tésztákat (amiben nem élesztö van), mindig elömelegitett sütöbe kell tenni és a sütés elején megalább 10-15 percig nem szabad kinyitni a sütö ajtaját.

De ha leirod, hogy most konkrétan milyen receptet készitettél, akkor többet lehet segiteni.

2012. febr. 20. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
mindig előmelegített sütőbe tesszük, és addig nem is nyitjuk ki a sütőt míg sül. (csak akkor ha már ég a teteje , de az is 15 percen túl szokott lenni,és csak 1 példa van amiről tudok)
2012. febr. 20. 19:36
 3/7 A kérdező kommentje:

túrós:

4 tojássárgája,20dkg cukor, 1 dl tej, 1dl étolaj, 1 sütőpor, 25dkg liszt,4 tojás felvert hajba.

töltelék meg tök mind1 mert az sütés után van :3


Pite:

30dkg cukor,2 tojás,1 cs vaj,1/2 doboz tejföl , citromlé,1 sütőpor,30dkg liszt.


de semelyik kevert süti nem jön fel de írtam példát :3

2012. febr. 20. 19:41
 4/7 anonim ***** válasza:

ha tojások habját külön keményre verve teszed a végén a lisztes tojásos masszához, biztosan feljön és szép könnyű lesz.

a sütőpor mennyisége sem mindegy.nekem általában a 30 deka lisztes receptekhez kell egy egész sütőpor.

a 17 dekás gyümitortához pedig elég egy púp. teáskanál.

a túró is nehéz, lehet, hogy az nyomja össze a tésztát.

2012. febr. 20. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
a tojás habját felverjük,és utánna adjuk hozzá a lisztes tésztához. mi annyi sütőport teszünk amennyit ír,és a túrót azután kell beletenni hogy megsült :3
2012. febr. 20. 19:49
 6/7 anonim ***** válasza:
Milyen sütőd van? Az elektromos fajtánál van hátul egy kivehető rács. Nem tudom, talán a hőelosztás a szerepe. Na, azt ki kell venni! Egyszer én is megjártam a muffinokkal:)
2012. febr. 20. 21:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

ezek után én csak azt tudom mondani a sütővel, illetve a sütési hővel lehet valami baj.

a kevert tésztákat én előmelegített kb 180 fokra teszem, majd 5 perc után visszaveszem közepesre a lángot.de már az első 5 percben feljhúzza a sütit a tepsi széléig. 25 perc múlva tűpróba, de ekkor már kész is.

nekem hagyományos gáztűzhelyem van összvissz 4 fokozattal.

2012. febr. 21. 06:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!