Mit szoktatok csinálni káposztából?
Dióhéjban:
A szokásos módon, de egy kissé hosszabb lével pörköltet készítünk, káposztába alkalmas húsokból.
Másik edényben, füstölt szalonna zsírján elpirítunk kevés hagymát, sok paprikát, paradicsomot, és a durvára vágott édeskáposztát.Sóval, borssal ízesítjük. Ha itt-ott megkapja a káposztát(term. nem szénné égetni) csak javít az ízén.
A félpuha húst, és káposztát összeöntjük, készre főzzük, ha kell utána ízesítünk, és a végén jóféle tejfölbe elkeverünk rengeteg összevágott friss kaporlevelet, és az ételt ezzel sűrítjük. Új, izgalmas ízvilág.
Igazából a friss alapanyagok miatt nyári étek, de természetesen fagyasztottból is főzhető.
Ez utóbbi egy remek recept, én a Kedves Válaszoló korábbi ajánlására már ki is próbáltam nemrégiben.csak friss kaporlevelet nem kaptam, de valóban a fagyasztott is tökéletes volt hozzá, az pedig volt itthon.
Káposztakedvelőknek szívből ajánlom:)
káposztás tészta
kukorica saláta ( ha érdekel a receptje ami saját szívesen meg írom)
töltött káposzta
székely káposzta
káposztás fánk
káposztás gombóc
paradicsomos káposzta
csalamádé
káposzta levest
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!