Édes fejes káposztából mit tudok csinálni káposztás tésztán és paradicsomos káposztán kívül?
rakott káposzta?
azt nem kelkáposztából kell csinálni?
a húsos káposzta receptje érdekelne.köszönöm
Káposztás rétes!
Abba bizony sok káposzta kell, hogy fini legyen!
Nyersen le ne fagyaszd!
Viszont ha tényleg annyira sok, és van türelmed lereszelni, feldolgozni egyszerre...: Akkor készítsed el káposztás tésztához valónak, de ne keverd hozzá a tésztát. Hanem hagyd kihűlni, és porciózd ki műanyag dobozokba, majd így fagyaszd le! Ilyet már csináltam, és nem lett semmi baja. Mikor káposztás tésztára szottyant kedvem, aznap kivettem a hűtőből, kiolvadt, felmelegítettem és tésztát hozzátéve pikk-pakk kész volt a gyors vacsi! :-)
-Van egy olyan süti is, hogy a megpirított káposztát össze kell keverni ledarált csirkehússal, majd kelt tésztába téve megsütni. Nevét nem tudom, valami káposztás táska, vagy ilyesmi. Olyan, mint valami félbehajtott pogácsa káposztával.
-Húslevesbe is is szeretünk mi 1-2 levelet tenni.
-Dinsztelt káposzta köretnek....
A szokásosnál hosszabb lével pörköltet főzünk.
Másik edényben kisütött jó sok füstölt szalonna zsírján, durvára vágott káposztát elpirítunk, majd kevés vízzel felöntve félpuhára pároljuk. Ha még paprika, paradicsom esetleg üveges lecsó kerül hozzá, nagyobb az érzés.
Ha a husi is félpuha, összeöntjük, készre főzzük. Most jön a "varázslat": tejfölbe elkevert rengeteg kaporral "tunningoljuk", összefőzzük. Isteni.
Természetesen közben szorgalmasan fogyasztjuk a fröccsöket, és a kisütött szalonnát ropogtatjuk.
Innentől nincs más dolgunk, mint a család elismerő pillantásaiban fürdőzve, igyunk még egy fröccsöt.
Nálunk lucskoskáposzta a neve a következőnek.Bármilyen húsból lehet.Én szárnyas vagy disznóhúsból szoktam.
Szokványosan csinálok egy pörköltet, majd a felszeletelt káposztát beleteszem.Ha megfőtt tejfölös-habarással besűrítem.Ami a lényeg, hogy sok őröltköménnyel ízesítem.
a szabolcsi töltöttkáposzta is isteni, bár az is paradicsomos.
köretnek a hagyományos dinszteltkáposzta.
aztán valóban megéri többet csinálni a káposzta salátából
is, csavaros üvegben, hűtőben sokáig eláll.
van káposztás pogácsa,hasé, és sokféle sós finomság káposztából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!