Valaki tud ajánlani valami rendkívül egyszerű ételt ebédre?
Paprikás krumpli
Rakott krumpli
Resztelt máj
Egyszerű, viszonylag olcsó és finom felturbózott tepsis krumplit csináltam valamelyik nap
Hozzávaló:
pár szem krumpli (nekem olyan 6-7 közepes szem volt)
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
szalonna (helyettesíthető zsírral vagy akár olajjal is, csak akkor kicsit másabb lesz a karaktere)
3 tojás
bors
Egy tepsit kikentem a szalonnával, vágtam bele kisebb darabokat az aljára, tettem rá karikára vágott krumplit, kicsit megborsoztam, utána megszórtam még egy kicsi kockára vágott szalonnával és apróra vágott fokhagymával. Erre karikáztam rá a hagymát. Lefedtem fóliával, s betettem az előmelegített sütőbe (200 fok), mikor már puha volt a krumpli (kb. 20 perc volt nálam, ez krumplifüggő is) levettem a fóliát, átforgattam, s visszatettem pirítani
Mikor már úgy láttam, hogy jó lesz, ráütöttem a 3 tojást és még visszatettem 3 percre, azalatt szépen átsült a tojás.
Fel lehet turbózni valami hússal is, pl. virslivel, vagy szalonna helyett lehet bele sonkát tenni, stb.
Sót nem raktam hozzá, mert házi sózott szalonnával készült, és az önmagában kegyetlen sós :) Ha nem ilyennel készíted akkor nyilván meg kell sózni is a krumplit még az elején.
almakrémleves piritott dióval
rizibizi bazsalikomos csirkemell
kókuszgolyó
paradicsomleves
tarhonyáshús csalamádéval
kolbászos-virslis krumplileves
rizskoch csokipudinggal
paprikáskrumpli uborkával
piskóta pudinggal
rakottkrumpli csalamádéval
keksztekercs
tojásleves
spenótfőzelék főtt krumplival, fokhagymás bundáskenyérrel, tükörtojással
palacsinta
májgombócleves
túrógombóc vaniliás-fahéjas tejföllel
zöldségkrémleves
vajaskrumpli sültcsirke, uborka
kolbászos-virlis-tejfölös zöldbableves
káposztástészta
tejfölös krumplifőzelék fasírozott
fahéjas nudli
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!