Csokis piskota? Soos?
vagy csak sütőpapír kell vagy kivajazni+lisztezni a formát
Tehát elég a sütőpapír, csak majd óvatosan húzd le a piskótáról, nehogy elszakadjon.
vagy kivajazod(kockamargarin megefelel), vagy kiolajozod,vagy kizsírozod, ezen esetekben liszttel is célszerű beszórni.
Vagy papírt használsz (ez lehet sütőpapír vagy sima a/4es is, ebben az esetben, ha kész a tészta, célszerű lehúzni róla.
ha sütőpapírt használsz nem kell semmivel sem kikenni a tepsit. akkora darabot vágjál, hogy az oldalához is felérjen. ha a négy sarkát magaddal szemben bevágod, könnyebben el tudod simítani a papírt. a felesleges részt le is vághatod.
beleöntöd a masszát és tűpróbáig sütöd, vagyis ameddig a beleszórt hústű, fogvájó, villa nem marad ragacsos.
ha még ragad a tásztától, akkor pár percig még süssed.
ha kiveszed a tepsit, tedd egy vizes konyharuhára, azon hagyd hűlni pár percig. így nem ragad össze a papírral.
vajazott tálcát borítasz rá, ( amire kényelmesen ráfér),majd hirtelen megfordítod a tepsit. a papír könnyedén le fog jönni róla.
sok sikert:))
ez nagyon gyorsan megvan és finom is és itt más recepteket is találsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!