Hogy hívják azt a sütit, amelyik Albert kekszből és pudingból van rétegezve?
Szerintem annak neve nincs, csak annyi, hogy sütés nélkül készíthető süti.
Akárki is találta ki, nagyon jól tette, mert olcsó, könnyen elkészíthető. Az én ismerősöm pl. tovább-variálta, és túróval dúsított pudinggal is töltötte már meg a kekszeket. Az is finom. Megkóstoltam.
Kaptam hozzá receptet, de mások szerint az nem jó recept, máshogy kell csinálni.
Ti milyen recept alapján csináljátok?
az enyém ezer éves recept, akkor még Sire-Sire kekszből csináltuk, ami szögletes volt. aztán azt elfújta a szél...:)
és lett helyette az Albert, amivel szintén nagyon finom,csak kerek, így a süti is ovális lesz.
lényeg az én ezeréves receptem, illetve akkor kaptam:, és azóta is csinálom rendszeresen.amúgy bármilyen félzsíros kekszből jó.
krém:20 deka margarin, 15 deka kristálycukor, 4 evőkanál lefőzött erős kávé (keserű) 4 evőkanél liszt, 3 deci tej,
2 evőkanál keserű kakaópor, 1 vaniliás cukor.
ezt az összes hozzávalót összekeverjük és összefőzzük. kb 5 perc alatt besűrűsödik.
a kekszeket egyenként megkenjük, és egymáshoz ragasztjuk, kicsit össze is nyomjuk a kész roládot, majd kívülről is bekenjük a maradék krémmel.
jól lehűtve ferdén szeleteljük.
a keksz megpuhul a krémtől, a felszelt süti nagyon szép és finom.
amilyen egyszerű, olyan nagyszerű is.
remélem segítettem valamennyit:)
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!