Milyen ételhez lehet házi, paprikás, füstölt szalámit/kolbászt felhasználni?
Főzz egy adag nokedlit, majd rakd félre.
Főzz (párolj) hordós aprókáposztát, azt is tedd félre.
A kolbit szeld karikára, pici zsíron, kevés vízzel (ha kell) törtpaprikával készíts belőle a pörkölt-szerűt.
Tepsi (ha kevesebb, akkor jénai) aljába a kolbi zsírjából, arra vastagon tejföl.
Borítsd rá a nokedlit, majd a tetejére terítsd a kolbászt, és fedd be a párolt káposztával. Ennek a tetejére öntsd a kolbi megmaradt szaftját.
Az egészet kend meg ismét tejföllel, rá reszelt sajtot, és az egészet bedugod egy kicsit forró sütőbe, vagy mikróba. Jó étvágyat.
Tartalékolj belőle húsvétra:
Nagykiflit (vagy francia-kenyeret) szeletelj fel, kend meg vajjal, rá a kolbi, arra a karikára szelt főtt tojás. A tetejére egy csepp piros-arany, majonéz, mustár felváltva.
A locsolók imádják: végre egy hely, ahol nem a sonkát kell enni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!