A gyümölcstortára hogyan kell rátenni a zselét, hogy ne áztassa szét a tésztát?
Sziasztok!
Úgy látszik, ahány ház, annyi szokás.
Nekem egy régi német gyüm.torta receptem van, ami kicsit "keményebb" tésztát ad - de nem folytósat - , mint a sima piskóta, és ez kevésbé hajlamos a lé beszívására.
Amúgy pedig díszítés előtt vékonyan megkenem a tésztát lekvárral, utána teszem rá a gyümölcsöt. Aztán be a hűtőbe, míg elkészítem a zselét. Ha a zselé már olyan állagú, hogy majdnem kocsonyás (majdnem "darabos") akkor öntöm rá a tésztára. Aztán vissza a hűtőbe.
Recept:
10 dkg vaj
2 egész tojás
10 dkg cukor
1 cs. van.cukor ezeket jól kikeverni
hozzáadni:
20 dkg liszt
2-4 evőkanál tej
1/2 cs. sütőpor
Formát:vajazniés lisztezni
Megjegyzem, a mostani zselék sokkal jobbak, mint amik a 90 években voltak kaphatóak, mert azokat legalább 4 órán keresztül kellett hűteni és kevergetni a hidegvizes tálban, hogy zselésedjen. Na, ha azt túl korán öntötted a tésztára, szívhattad a fogad, mert újabb 4 óra kellett, hogy elkészítsd a zselét.
Üdv!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!