Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy nez ki a rossz tojas?

Hogy nez ki a rossz tojas?

Figyelt kérdés
Kb 3 eve sutok fozok rendszeresen.Minden alkalommal minden tojast kispoharba utok fel es ugy adom a tobbihez. Sohasem vette eszre semmi rendelleneset. Ha valaki talalkozott mar friss tojassal, az elarulna milyen, mert anyukam szerint biztosan nem tudom megkulonboztetni oket:)
2009. jún. 2. 00:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
77%

Ha külön ütöd fel,akkor biztos észreveszed,hogy rossz.

A jó tojásnak a sárgáját könnyen szét tudod választani a,fehérjétől a rossz tojásnál a fehérje és a sárgája nem válik szét,hanem zavaros .Ha pedig már záp,akkor még büdös is

2009. jún. 2. 06:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
84%
Nagyon könnyű megkülönböztetni. Ha rossz a tojás szaga van. A jó tojásnak nincs semmi szaga. A záptojás szaga meg egy pillanat alatt beteríti az egész konyhádat. A rossz tojás zavaros, nem tiszta, nem látszik át a fehérje.
2009. jún. 2. 07:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
93%
Beleteszed egy tál vízbe, a rossz feljön a víz színére függőleges állapotban.
2009. jún. 2. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
78%
a szagáról biztosan felismered. eddig egyszer volt szerencsém záptojáshoz. húsvétra készültünk, ki akartam fújni a tojást a héjából, hozzáért a számhoz, (fúúúúúúj)természetesen azonnal rájöttem, hogy valami komoly baja van :-))....anyósom adta.
2009. jún. 2. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
57%
Pont, mint a jó.:)Csak feltöréskor derül ki.:)Én már háromszor jártam pórul.
2009. jún. 2. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
80%

A tojás mindig látványosan romlik meg. Vagy nagyon büdös, vagy a színe változik meg: zöld, lila, fekete, attól függően, hogy milyen baktérium támadta meg. Ezeket a tojás átvilágításával is meg lehet találni, ha egyben akarja megfőzni valaki a tojást.

Ha a fehérje tiszta, a sárgája nem maradt egyben, akkor öreg a tojás (az enzimek gyengítik meg a sárgája burkát)

2009. jún. 2. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
66%

Miért pontoztátok le a válaszomat? Nem ismeritek ezt a módszert?

3. válaszoló

2009. jún. 2. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
34%
És ha még nem törted fel és megrázod a tojást, a záp lötyög is, a friss meg nem.
2009. jún. 8. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim válasza:
és ha a tojássárgájának ilyen fura utóíze van? a heférjébe nem vettem észre semmit.... elváltak szépen egymástól meg minden.. mind kettőt külön felvertem és megcukroztam és elkezdtem így enni de a sárgájának most más az íze... így ink megse merem enni mert sztem nem jó. létezik hogy valami baja van??? és ha szalmonellás????:OOO bocsi ha offolok:D
2011. jún. 16. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim válasza:
85%
nemtom sztem bunk.ság lepontozni örüljön az ember h kap egy normális választ itt... én csak ha vki játsza az agyát és azt hiszi humoros akkor pontozom le h észrevegye magát..
2011. júl. 2. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!