Mit készíthetnék kb 1 kilónyi kemény húsú körtéből?
írom is:)
hozzávalók. 5 evőkanál cukor, 1 deci almaecet, vagy fél deci 10-%-os normál ecet.4 deci víz.
60-70 deka lila, vagy vösröshagyma,30-40 deka alma, vagy körte, vagy vegyesen, egy darabka fahéj, 2-3 szegfűszeg, 10-12 db szemesbors, ízlés szerint 2 kis csilipaprika.
a hagymát és a gyömölcsöket megtisztítjuk, kozkákra, illetve félkarikára vágjuk.
a cukrot karamellizáljuk, és felöntjük az ecetes vízzel. amikor a cukor elolvadt beleteszzük az alapanyagokat és az apróra vágott csilit.
gyakran kevergetve dzsemsűrűségűre főzzük.
ebből a mennyiségből 2 db 450 ml-es üvegnyi lesz. forrón az üvegekbe töltjük.
mindenféle sült mellé finom kiegészítő.
ha egy kiló körtéd van, duplázd a többi hozzávalót is.
ha hónapokig akarjuk tárolni, akkor egy csipetnyi tartósító is kell bele.
biztosan ízleni fog, nem fogod megbánni, ha elkészíted.
sok sikert:)
szívesen, az eredeti úgyis csak kb félkilónyit ír.
én már sokszor készítettem, nálunk nagyon kedvelt még zsíroskenyérre is.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!