A pörkölten kívül mit készíthetnék még sertéscombból?
Borsostokány: A hagymát megdinszteled, rárakod a darabokra vágott húst, sózos és megszórod jó sok öröltborssal. Ha kész megszórod kevés liszttel és tejföllel elkevered. Rizzsel vagy tésztával is nagyon finom.
Zöldséges tokány: A darabokra vágott húst fehéredésig sütöd, hozzáraksz zöldborsót, gombát, sárgarépa kockákat. Sózod, felöntöd kicsi vizzel, és készre főzöd. Bármelyik zöldség kimaradhat belőle.
göngyölthúst pl. szép nagy , vékony szeletekre vágod a húst, finoman sózod. zsömle vagy kenyérbélkockákat meglocsolsz egy kis tejjel, hogy morzslékos legyen.
egy közepes fej hagymát finomra vágva megdinsztelsz, rádobsz 25-30 deka vékonyra szelt gombát és együtt párolod,majd zsírjára visszasütöd.
a zsömlét vagy kenyered kicsavarod, ha mégis túl sok lett volna a tej, ráütsz egy tojást, sózod, borsozod és megszórod petrezselyemmel.
hozzáadod a gombához és addig kevered, míg jól összeáll.
kicsit lehűtöd és annyi fele osztod , ahány szelet a husi.
az adagokat rákened a húsra és szépen felgöngyölöd.
zsiradékkal kikent tepsibe sorakoztatod, és egy picurka vizet aláöntve fólia alatt jó egy órányit sütöd.
utána fólia nélkül, a húsokat megforgatva még addig sütöd, míg szép pirosak lesznek. kb még 10 perc.
extra tipp: a tekercsekbe lehet feltekeréskor két szem aszaltszilvát tenni, ami a közepére kerül, és nagyon finom
mutatós is lesz tőle.
bakonyi betyár szelet is lehet belőle.a nem túl vékony szeleteket sózva, lisztbe mártva forró zsiradékban mindegyik oldalán 4-4 percig sütjük.ha minden szelet kész egy zsírozott tepsibe szedjük. a lisztes pecsenyelevet egy kis vízzel beforraljuk és a húsokra öntjük. fólia alatt kb 45 percig sütjük. omlós, szaftos húsunk lesz, amit bármilyen szósszal tálalhatunk.
jelen esetben gombamártással, amit én szalonnán dinsztelt hagymára teszek, puhára párolom.ha megpuhult a gomba , leszórom liszttel, egy csipetnyi pirospaprikával, és ,ha van hús,-vagy csontelevem azzal, ha nincs hidegvízzel szószosra keverem. ezután tejföllel gazdagítom. a puha húsokat ebbe a szószba helyezem és melegen tartom.nokedlivel az igazi, de rizzsel, tésztával, zsömlegombóccal is finom.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, hogy válaszolt nekem!:-)
Mindegyik nagyon finom, nem is tudok választani.
Sajnos most nincsen itthon gomba, de legközelebb beszerzek, és kipróbálom amiket ajánlottatok!:-)
Köszönöm szépen még egyszer.
a gönygölthúst gomba nélkül is el lehet készíteni, úgy is nagyon finom. esteleg, ha van otthon zöldborsó, vagy sárgarépakocka, az is finom a töltelékbe.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!