Az 5 perces sütinél, ahol kell tojást használni, attól nem lehet szalmonellát kapni, hogy csak mikrózzuk a tojást benne?
Erre gondoltam :
* 4 ek liszt
* 1 mk sütőpor
* 4 ek porcukor
* 2 ek kakaópor
* 1 tojás
* 3 ek tej
* 3 ek olaj
ezt 3 percig kell mikrózni... de ettöl nem kaphatunk szalmonellát vagy de ???!!
A sütitöl eltekintve is, ha tojást a mikróban sütsz, az ugyanúgy fertötlenitödik, mintha hagyományos módon sütnéd/föznéd, semmi különbség sincs a kétféle mód közt.
5 perc alatt meg mindenképpen elpusztil benne minden, addigra már kökemény lenne.
A sütiben is elég ennyi idö neki.
2:43-nál halnak meg a vírusok és a bacik a mikroban...
tudod elég kicsi arra az esély, hogy egy friss tojás szalmonellás legyen. de a mikroban fél perc alatt is kimúlna bármi.
"A mikrónál ellentétben az infravörös főzésnél nemcsak a hő öli a baktériumokat hanem a sugárzás is!"
Csak az a baj ezzel, hogy az a "sugárzás" közönséges rádióhullám, ami egyáltalán nem csinál semmit, csak a vizmolekulákat gyorsitja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!