Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen édességet csináljak a...

Milyen édességet csináljak a maradék kókuszreszelékből?

Figyelt kérdés
Van itthon egy kb kis zacskónyi kókuszreszelék,és valami édességet csinálnék belőle..kivéve kókuszgolyó ,mert nincs darált kekszem.. van mondjuk,tej,liszt,cukor,tojás,kókuszreszelék,margarin van. cukor talán.. szóval nem tudom,mit csinálhatnék:S
2009. máj. 31. 19:56
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Próbálkozz a www.mindmegette.hu oldalon, ott be lehet írni a receptkeresőbe hozzávalókat is. Kipróbáltam, rengeteget adott ki, de nem másolgatom be, mert nem tudom mihez lenne éppen kedved:)
2009. máj. 31. 20:08
 2/8 A kérdező kommentje:
olyan éhes vagyok pillanatnyilag,hogy még a betűidet is megettem,ahogy olvastam:) szal nekem minden jöhet:) de megnézem ,köszi:)
2009. máj. 31. 20:11
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Kókuszkocka?

[link]

2009. máj. 31. 20:13
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Az első vagyok: Közben eszembe jutott a kókuszos muffin m,eg egy-két másik a saját gyűjteményemből.

Kókuszos muffin II.

Hozzávalók:

12 dkg vaj

25 dkg cukor

2 tojás

10 dkg kókuszreszelék

20 dkg liszt

1 csomag sütőpor

1 dl tej

Elkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kókuszreszelékkel. Egy másik edénybe először kimérjük a vajat (néhány másodpercre betesszük a mikróba, hogy megpuhuljon egy kicsit), hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, és habosra kikeverjük. Majd hozzáadjuk a lisztes keveréket (kis adagokban). Végül belekeverjük az aromát és a tejet.

Az előkészített formákban a tésztát kb. 15 perc alatt készre sütjük.

Kókuszos puszedli

Hozzávalók:

2 tojás fehérje

10 deka porcukor

15 deka kókuszreszelék

1 evőkanál liszt

1 zöldcitrom (sima citrom is jó, de ki is lehet hagyni)

Bekapcsolom a sütőt 175 C fokra (gázsütőn 4-es fokozat), sütőpapírt terítek egy nagy tepsibe, aztán egy mély keverőtálban elkezdem habbá verni a tojásfehérjéket. Körülbelül félúton, amikor a hab már lágy, szűrőn apránként hozzászitálom a porcukrot, de közben folyamatosan dolgoztatom a gépet. Miután az összes porcukor belekerült, kemény és fényes habbá verem a fehérjéket, majd egy másik tálban összevegyítem a kókuszreszeléket a liszttel. A kókuszos lisztbe belereszelem a megmosott, szárazra törölt zöldcitrom héját, és ezt óvatosan, széles mozdulatokkal fakanállal hozzáforgatom a cukros tojáshabhoz. Az adagoláshoz előveszek egy evőkanalat, és egy pohárba vizet töltök, hogy ha nagyon ragadna a tészta, időnként belemárthassam a vízbe a kanalat. A sütőpapírral borított tepsire egymástól ujjnyi távolságra evőkanálnyi mennyiségeket teszek ki a kókuszos masszából úgy, hogy a halmok átmérője kb. 3 centi legyen, majd 15 percre betolom őket a meleg sütőbe. Kb. 20 darab lesz belőle

2009. máj. 31. 20:22
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Még több kókuszos muffin:)

2009. máj. 31. 20:23
 6/8 anonim ***** válasza:
Az éhség gyors csillapítására készíts kókuszos tejbegrízt. Aztán jöhet más, pl. a muffin.
2009. máj. 31. 20:41
 7/8 anonim ***** válasza:
Pont a kókuszos tejbegrizt akartam irni! :) Nekem is megmaradt a multkor,és igaz nekem nem annak indult...annyi cukrot elkevertem annyi liszttel meg tejjel,mintha pudingot csinálnék,és beletettem a reszeléket is. Én ezt 2 piskótalap közé szántam,amibe csokis müzlit is tettem,és mivel nem lett elég sürü a 'pudingom' ezért tettem bele grizt még,és az olyan fini lett,hogy csináltam még külön,de a süti is jó lett. :)
2009. jún. 1. 12:43
 8/8 anonim válasza:
kokuszkocka
2010. ápr. 9. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!