Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen ételt tudok készíteni...

Milyen ételt tudok készíteni halfiléből? Hogy süssem meg hogy finom legyen? És mivel tálaljam?

Figyelt kérdés
A múltkor csináltam és olyan puha volt, hogy alig tudtam kiszedni a serpenyőből.
2012. febr. 2. 15:40
 1/5 anonim ***** válasza:
Milyen hal?
2012. febr. 2. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

1 kg tengeri halfilé

3 dl tejszín

5 dkg vaj

4 gerezd fokhagyma

fél citrom leve

mustár

1 nagy csipet friss kakukkfű vagy petrezselyem

színes bors

Elkészítés:

A halfiléket sózom, és durvára tört színes borssal megszórom. A vajat egy serpenyőben felolvasztom, beledobok 2 gerezd négybe vágott fokhagymát, és a filéket megsütöm benne. A kész halat kiszedem a vajból, félreteszem.


A serpenyőből kiszedem a sült fokhagymadarabokat, és a visszamaradt vajhoz adom a tejszínt, két gerezd zúzott fokhagymát, 1 kávéskanál mustárt, őrölt borsot és a citrom levét. Megsózom, és kavargatva összeforralom. Ha túl sűrű lenne, egy kis tejjel hígítom, végül beleszórom a kakukkfüvet vagy a petrezselymet.


Rizzsel vagy fokhagymás sült krumplival és salátával tálalom.

2012. febr. 2. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Búzalisztet és kukorica lisztet keverj össze, adj hozzá sót és fűszereket (amilyeneket szeretsz) és ebben forgasd meg a halat. Ezután sűtőben süsd meg. Nagyon finom.
2012. febr. 2. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Én pont ma csináltam olyat, h a halacskát sóztam, borsoztam, egy kevés kaporral is ízesítettem, majd kivajazott tepsibe tettem. Reszelt sajtot összekevertem tejszínnel, úgy hogy egy nagyon sűrű masszát kaptam, ezt rákentem a hal tetejére, és addig sütöttem, míg megpirult a sajt a tetején.

(Ha szereted fűszeresen még a sajtos masszába is tehetsz sót, borsot)

2012. febr. 2. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

én általában pangasiust veszek. ha leszedtem róla a jeget finoman sózom, bekenem mustárral és hagymakarikákkal együtt lerakva hagyom egy éjjelen, de legalább pár órán át állni.a hagymát leszedem róla, papírtörlővel megszorongatom a szeleteket, majd rendesen panírozom és forró zsiradékban kisütöm. nagyon kellemes ízú lesz a mustáros-hagymás páctól. a panírozó tojásba teszek egy kanál tejfölt, jól elhabarom, és így a bunda is puha , finom marad.

majonézes krumplival fogyasztjuk. most szombaton is ez lesz az ebéd:)

2012. febr. 2. 16:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!