Milyen ételt tudok készíteni halfiléből? Hogy süssem meg hogy finom legyen? És mivel tálaljam?
1 kg tengeri halfilé
3 dl tejszín
5 dkg vaj
4 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
mustár
1 nagy csipet friss kakukkfű vagy petrezselyem
színes bors
só
Elkészítés:
A halfiléket sózom, és durvára tört színes borssal megszórom. A vajat egy serpenyőben felolvasztom, beledobok 2 gerezd négybe vágott fokhagymát, és a filéket megsütöm benne. A kész halat kiszedem a vajból, félreteszem.
A serpenyőből kiszedem a sült fokhagymadarabokat, és a visszamaradt vajhoz adom a tejszínt, két gerezd zúzott fokhagymát, 1 kávéskanál mustárt, őrölt borsot és a citrom levét. Megsózom, és kavargatva összeforralom. Ha túl sűrű lenne, egy kis tejjel hígítom, végül beleszórom a kakukkfüvet vagy a petrezselymet.
Rizzsel vagy fokhagymás sült krumplival és salátával tálalom.
Én pont ma csináltam olyat, h a halacskát sóztam, borsoztam, egy kevés kaporral is ízesítettem, majd kivajazott tepsibe tettem. Reszelt sajtot összekevertem tejszínnel, úgy hogy egy nagyon sűrű masszát kaptam, ezt rákentem a hal tetejére, és addig sütöttem, míg megpirult a sajt a tetején.
(Ha szereted fűszeresen még a sajtos masszába is tehetsz sót, borsot)
én általában pangasiust veszek. ha leszedtem róla a jeget finoman sózom, bekenem mustárral és hagymakarikákkal együtt lerakva hagyom egy éjjelen, de legalább pár órán át állni.a hagymát leszedem róla, papírtörlővel megszorongatom a szeleteket, majd rendesen panírozom és forró zsiradékban kisütöm. nagyon kellemes ízú lesz a mustáros-hagymás páctól. a panírozó tojásba teszek egy kanál tejfölt, jól elhabarom, és így a bunda is puha , finom marad.
majonézes krumplival fogyasztjuk. most szombaton is ez lesz az ebéd:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!