Ha pangasius halfilé mérgező akkor miért lehet még kapni boltokban? Honann tudom meg, hogy hol halászták és csomagolták?
Most hallom először, hogy mérgező!
Akkor én már két hete halott vagyok? (kb. akkor ettem ilyet)
már megint egy rémhír!!! az egyik legfinomabb fagyasztott édesvizi hal. évek óta ezt vesszük, mert abszolút szálkamentes és nagyon finom.soha semmi bajunk nem volt még tőle, pedig az 5 éves unokám is imádja.
szombaton is ez lesz az ebédünk.
A zsír egészségtelen, a tojás koleszterinbomba, a tej nem való felnőtteknek, stb.
Nettó ökörség, illetve gyakran megcáfolják.
Én is most hallottam róla, egy kérdéshez linkelte be a kérdező.
Hát nem tudom.Évek óta azt eszem, és még soha nem volt tőle semmi bajom.Élek még.
Ha mindent elhinnék, amit olvasok, látok, hallok akkor már nem a mérgezésbe hallottam volna bele, hanem éhen haltam volna mert semmit nem ennék.
Ha valóban mérgező lenne, akkor hidd el hogy már nem lehetne kapni.
Még decemberben olavstam, hogy az összes hal mérgező, mert állítólag ha nincs azonnal kifogás után lefagyasztva vagy hőkezelve, mérgezővé válik.Na már most nem tartom valószínűnek hogy a halász hajón a halat szórtírozzák, mérik, csomagolják és fagyasztják.Ahogyan azt sem hogy a hajón pácolják, és konzervdobozokba rakják.
Eddig mi is ettük, bár egyszer a párom megjegyezte, hogy olyan szappanszerű aztán karácsony körül mikor megint vettünk olyan savasak lettünk tőle, hogy megbeszéltük inkább ezt kihagyjuk.
És erre ma találtam ezt a cikket.
Ha ennyire egészséges akkor miért tiltották be az Usa-ban és kezd kiszorulni Nyugat-Európából is? A magyarok persze h megveszik hisz olcsó és az íze se rossz. De ha egyszer fekáliás, szennyezett vizben tenyésztik és hormonokkal tömik h gyorsabban nőjön, nem tudom megéri e!
Személyes élmény: egy éve pangasius halfilét készítettem vacsira magamnak. Gyakorlott vagyok a konyhában, jól átsütöttem stb.
Másnap himlőszerű kiütések jelentek meg rajtam, furcsállottam is a dolgot, mert már átestem gyerekkoromban a himlőn.
Következő nap a kiütések száma gyarapodott, nagyon kellemetlen, és ijesztő volt, tiszta piros volt a testem stb. Estére már ügyeleten voltam, injekciót kaptam. Következő nap ugyanez megismétlődött, az orvosok is csak találgatták az okokat, mondták, hogy vigyem el a pár hónapja ajándékba kapott kutyámat, mert arra gyanakodtak. Következő nap a bőrgyógyászaton kötöttem ki, ekkor már a szemhéjamon, a fejbőrömön is voltak ilyen kis kütések, a doktornő a mentőt akarta hívni, mert attól félt, hogy az allergiás reakciótól megfulladok. Saját felelősségre hazamentem. De mivel be kellett számolnom arról, hogy mit ettem... Elég gyorsan kiderült, mi is a ludas. Azóta nem eszem ilyen halfilét.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!