Mit főzzek ezekből? Inkább játéknak szánom, hogy kinek milyen ötlete lesz.
De azért közben komoly is, szóval mindkettő :)
tehát:
száraztészta,
dió,
lencse
krumpli,
hagyma
paradicsomszósz
liszt
cukor
fejessaláta
karfiol
alma
darált hús
tojás
tej
zsemlemorzsa
Pár dolog még:
- a húst föl szeretném mindenképp használni
- ha lehet, akkor ne főzelék legyen
- minél inkább főétel jellegű legyen (ne rántotta)
- jó lenne, ha 2 fogás kijönne belőle
alapvető dolgok (fűszerek, só) vannak, csak nem írtam mindent.
Töltött paprika
paradicsomos tészta
diós tészta
rakott krumpli A hús helyet a zöldségeket teszed bele
Majonézes lencse saláta
rakott karfio
krumlis fánk
lrántott karfiól,
diós piskota reszelt almával, vagy alma darabkákal
paradicsim leves
előfőzött lencse, egy-két fejnyi tört krumpli, hagyma, darált hús, tojás - ezeket összegyúrva és megfelelően fűszerezve, majd zsemlemorzsába forgatva isteni finom húspogácsa (fasírozott készíthető).
A köret lehetne akár paradicsomos tészta is.
Paradicsomleves vagy lencseleves vagy karfiolleves...
Másodiknak: fasírt, krumplival(krumplira is vannak variációk) vagy rántottkarfiol vagy csőben sült karfiol..Fejessalátából meg saláta a második mellé...pici ecet,cukor,só,víz,bele a salátalevelek.
Desszertnek meg ott az alma..vagy ha simán uncsi,karamelizálsz cukrot,és beleforgatod az almát.
Remélem,segítettem valamennyit...
21 L
Csinálj spagettit, vagy makarónit
Levesnek, meg lencselevest, krumplilevest, vagy lebbencslevest.
A dióból, almából, tojásból kis kiegészítéssel (tej, kalács vagy zsemle, lekvár) máglyarakás lehet.
Ha még marad anyag akkor köménymagos leves, esetleg paradicsomleves.
1. Fasírtpogácsák, panírozva, köret: Vajon párolt karfiolrózsák, lencsepüré, és pirított krumpli. Hozzá ecetes salátalevelek. A karfiolt ki is ránthatod a fasírt mellett.
2. diós tészta, karamellizált almadarabkákkal.
A paradicsomszósszal nem tudok mit kezdeni. Esetleg "nyomokban" keverhetsz a lencsepürébe, és a fasírtnak készülő masszába.
"karfiolos piskótát rántott dióval cukros darált hússal."
az fincsi lehet, de talán majd máskor :)
A kritériumoknak megfelelően:
- valamilyen leves pl. hagyma, krumpli, tojás, karfiol > előbb döntsd el, milyen másodikat ennél, és tedd félre hozzá az alapanyagokat, és ami megmarad, abból készíts levest
- húsos tészta (pl. milánói, v bolognai), v rakottasan csinálod a karfiollal
- rakott karfiol
- fasírtgolyók krumplipürével v sült krumplival
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!