Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzzek ezekből? Inkább...

Mit főzzek ezekből? Inkább játéknak szánom, hogy kinek milyen ötlete lesz.

Figyelt kérdés

De azért közben komoly is, szóval mindkettő :)


tehát:


száraztészta,

dió,

lencse

krumpli,

hagyma

paradicsomszósz

liszt

cukor

fejessaláta

karfiol

alma

darált hús

tojás

tej

zsemlemorzsa


Pár dolog még:

- a húst föl szeretném mindenképp használni

- ha lehet, akkor ne főzelék legyen

- minél inkább főétel jellegű legyen (ne rántotta)

- jó lenne, ha 2 fogás kijönne belőle


alapvető dolgok (fűszerek, só) vannak, csak nem írtam mindent.


2012. febr. 2. 10:36
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Töltött paprika

paradicsomos tészta

diós tészta

rakott krumpli A hús helyet a zöldségeket teszed bele

Majonézes lencse saláta

rakott karfio

krumlis fánk


lrántott karfiól,

diós piskota reszelt almával, vagy alma darabkákal

paradicsim leves

2012. febr. 2. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Bocs a töltött paprikához nem irtam oda ,hogy most nem lesz paprikába rakott gombóc,csak sima...
2012. febr. 2. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

előfőzött lencse, egy-két fejnyi tört krumpli, hagyma, darált hús, tojás - ezeket összegyúrva és megfelelően fűszerezve, majd zsemlemorzsába forgatva isteni finom húspogácsa (fasírozott készíthető).

A köret lehetne akár paradicsomos tészta is.

2012. febr. 2. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Paradicsomleves vagy lencseleves vagy karfiolleves...

Másodiknak: fasírt, krumplival(krumplira is vannak variációk) vagy rántottkarfiol vagy csőben sült karfiol..Fejessalátából meg saláta a második mellé...pici ecet,cukor,só,víz,bele a salátalevelek.


Desszertnek meg ott az alma..vagy ha simán uncsi,karamelizálsz cukrot,és beleforgatod az almát.


Remélem,segítettem valamennyit...

21 L

2012. febr. 2. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Csinálj spagettit, vagy makarónit


Levesnek, meg lencselevest, krumplilevest, vagy lebbencslevest.


A dióból, almából, tojásból kis kiegészítéssel (tej, kalács vagy zsemle, lekvár) máglyarakás lehet.


Ha még marad anyag akkor köménymagos leves, esetleg paradicsomleves.

2012. febr. 2. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 gomzoli ***** válasza:
100%

1. Fasírtpogácsák, panírozva, köret: Vajon párolt karfiolrózsák, lencsepüré, és pirított krumpli. Hozzá ecetes salátalevelek. A karfiolt ki is ránthatod a fasírt mellett.


2. diós tészta, karamellizált almadarabkákkal.


A paradicsomszósszal nem tudok mit kezdeni. Esetleg "nyomokban" keverhetsz a lencsepürébe, és a fasírtnak készülő masszába.

2012. febr. 2. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
80%
karfiolos piskótát rántott dióval cukros darált hússal.
2012. febr. 2. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 A kérdező kommentje:

"karfiolos piskótát rántott dióval cukros darált hússal."


az fincsi lehet, de talán majd máskor :)

2012. febr. 2. 10:57
 9/17 anonim ***** válasza:
88%
A #7 RULEZ!
2012. febr. 2. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

A kritériumoknak megfelelően:

- valamilyen leves pl. hagyma, krumpli, tojás, karfiol > előbb döntsd el, milyen másodikat ennél, és tedd félre hozzá az alapanyagokat, és ami megmarad, abból készíts levest

- húsos tészta (pl. milánói, v bolognai), v rakottasan csinálod a karfiollal

- rakott karfiol

- fasírtgolyók krumplipürével v sült krumplival

2012. febr. 2. 11:02
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!