Utolsó dobostortás kérdés?!
Elérkezett a naaaagy nap! :) Neki állok a dobostortának. Viszont találtam olyan receptet, amibe a karamellhez 2 tk vajat ír. Tegyek bele vagy ne? Vizet is ír ez a recept:
a képen nagyon szép, csináld a recept szerint.majd írd meg milyen lett a tortád.
sok sikert:)
Kicsit átvariáltam az egészet, hogy olcsóbb legyen:
A tészta a hamis dobostortájé lesz, de a tetején lesz egy 2 tojásból álló piskóta, erre kerül a karamell.
A krémje pedig főzött krém lesz, ez egy itthoni receptből lesz. A karamell... hát azt majd meglátjuk :)
Megírom majd, hogy milyen lett.
Én fölöslegesnek tartom a tetejére a piskótát.
Finom puha a hamis tésztája is, szinte piskóta szerű, ha még forrón cukros tejjel vékonyan megkened.Meg ha egy éjszakát de minimum 4 órát szeletelés elött hűtőben álni hagyod.
A karamellbe a vaj azért szükséges, mert fényesebb és lágyabb is lesz tőle, keményedés után ropogós de nem törik bele a fogad.Tegyél bele.
Szerintem is dícséretre méltó az első próbálkozásod.jól is néz ki, és finom is lehet.
kicsit halovány dobosnak, de majd a legközelebbi már még szebb lesz.
gratulálok:)
Nem rossz ez még másodikra sem, elsőre meg kimondottan jó. :)
Hány lapból csináltad?Nekem kicsit alacsonynak tűnik, de összeségében ügyes vagy.
Itt látszik a tetejének a színe:
6 lapból sütöttem (7 lett),azért lett kicsit lapos, mert sok krém megmaradt (a család nagy örömére :D). Nem akartam, hogy ne maradjon kívülre a krémből, így spóroltam vele :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!