Mit vigyek az oszt kirándulásra?
Én tudok egy jó sütit ajánlani: Linzerkarikát.
Én Németországi kirándulásra vittem magammal, egy hétmúlva visszahoztam, hogy nem nyúltam hozzá, s itthon a család megette!:D A recept:
Hozzávalók:
Kb. 30 db-hoz:
25 dkg liszt
18 dkg vaj
3 tojássárgája
8 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1 kis üveg pikáns gyümölcsíz
Elkészítés:
Előkészités: A lisztet átszitáljuk, a vajat apró darabokra vágjuk, és hozzáadjuk. Beletesszük a tojássárgáját, csipet sót, a cukrot, a citromhéjat, és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, és hűtőben kb. fél órát pihentetjük.
Elkészités: A tésztát kb. fél cm vastagra kinyútjuk, cakkos szélű kerek formával lapokat szúrunk belőle. A lapok felére külön kis formákat szúrunk díszitésként. A kiszúrt lapokat tepsire rakjuk, és tojással megkenjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2.fokozat) előmelegítjük, betesszük a tepsit, és kb. 12-15 perc alatt világos sárgára sütjük. Amikor kihűlt, egy teljes és egy kilyukasztott formát gyümölcsízzel összeragasztunk. Egy-két óra múlva is fogyaszthatjuk, de süteményes dobozban tárolva pár hétig is nagyon finom vendégváró
köszi
több is jöhet!!!!
szendvics, krémesebb sütik megromlanak..úgyhogy azt nem tanácsos vinni:S
gondolkozok....
.
.
.
bermuda szendvics igaz az nem süti, de amikor mi Debrecenbe mentünk akkor azt vittem:D
Szerintem sütit ne vigyél...én nem vinnék az biztos=/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!