Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit vigyek az oszt kirándulásra?

Mit vigyek az oszt kirándulásra?

Figyelt kérdés
Mert kedden azaz pünkösd hétfő után megyünk és fél 6-kor indulunk,de itt 6-kor nyit a bolt.Sütit gondoltam de akkor is milyet?Valami nem annyira szétesőset.
2009. máj. 30. 19:21
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Én tudok egy jó sütit ajánlani: Linzerkarikát.

Én Németországi kirándulásra vittem magammal, egy hétmúlva visszahoztam, hogy nem nyúltam hozzá, s itthon a család megette!:D A recept:

Hozzávalók:

Kb. 30 db-hoz:

25 dkg liszt

18 dkg vaj

3 tojássárgája

8 dkg cukor

1 citrom reszelt héja

1 kis üveg pikáns gyümölcsíz

Elkészítés:

Előkészités: A lisztet átszitáljuk, a vajat apró darabokra vágjuk, és hozzáadjuk. Beletesszük a tojássárgáját, csipet sót, a cukrot, a citromhéjat, és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, és hűtőben kb. fél órát pihentetjük.

Elkészités: A tésztát kb. fél cm vastagra kinyútjuk, cakkos szélű kerek formával lapokat szúrunk belőle. A lapok felére külön kis formákat szúrunk díszitésként. A kiszúrt lapokat tepsire rakjuk, és tojással megkenjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2.fokozat) előmelegítjük, betesszük a tepsit, és kb. 12-15 perc alatt világos sárgára sütjük. Amikor kihűlt, egy teljes és egy kilyukasztott formát gyümölcsízzel összeragasztunk. Egy-két óra múlva is fogyaszthatjuk, de süteményes dobozban tárolva pár hétig is nagyon finom vendégváró

2009. máj. 30. 19:28
 2/6 anonim válasza:
51%
sört :)
2009. máj. 30. 20:03
 3/6 A kérdező kommentje:

köszi

több is jöhet!!!!

2009. máj. 30. 20:11
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Én ilyen utazásos napokra muffinnal indulok.
2009. máj. 30. 20:23
 5/6 anonim válasza:
88%

szendvics, krémesebb sütik megromlanak..úgyhogy azt nem tanácsos vinni:S

gondolkozok....

.

.

.

bermuda szendvics igaz az nem süti, de amikor mi Debrecenbe mentünk akkor azt vittem:D

Szerintem sütit ne vigyél...én nem vinnék az biztos=/

2009. máj. 30. 20:47
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Sós/sajtos rudat. 25 dkg-os kockarámát elmorzsolsz annyi liszttel, amennyit fölvesz, lehet 1-2 evőkanál tejföllel lazítani, 1/2-1 evőkanál sót adsz hozzá. Alaposan összegyúrod, gombócot formálsz, félórára a hűtőbe teszed. Kb. 2 cm-esre kinyújtod lisztezett deszkán, csíkokat vágsz belőle, tetejét megkened tojássárgával. Mehet rá szezámmag, köménymag, reszelt sajt. Sütőpapírral bélelt tepsire teszed a csíkokat, kb. 15-20 perc alatt megsül 200 fokon. Sütés után fölvágod őket 6-8 cm-es rudacskákra. Sok sikert és jó kirándulást!
2009. máj. 31. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!