Muffint szeretnék sütni . Van valami finom bevált receptetek?
csokis muffin :
Hozzávalók:
15 dkg liszt,
2 tojás,
15 dkg vaj,
15 dkg cukor,
3 evőkanál barackíz,
fél csomag sütőpor,
5 dkg keserű kakaópor,
5 dkg tört étcsokoládé
Elkészítés: Keverd össze a hozzávalókat, hogy a tészta szép sima legyen. Robotgéppel is lehet keverni, úgy még gyorsabb. Adagold ki a 12 muffinformába, majd 170 fokon süsd meg /kb. 20-25 perc/.
Megjegyzés:
Ez a csokis muffin valóban rászolgált a *CSODÁS* jelzőre. Egyszerű és nagyon finom. Én minyonpapírt szoktam a muffinsütőbe tenni és azt csak 3/4-ig töl-töm meg, szépen feljön, melegen is nagyon finom. Ajánlom mindenkinek, mert nagyon fincsi, elrontani sem lehet.
szia
én a muffin.lap.hu-n néztem és ki is irtam egy csomót-sós,édes,túrós,gesztenyés,diétás,van 1000féle
A kedvenc kávésom:)
Kávés muffin
Hozzávalók:
15 deka vaj
15 deka cukor
2 tojás
1,5 – 2 evőkanál neszkávé (+ ízlés szerint)
2 evőkanál tej (+ ízlés szerint)
10 deka liszt
1 teáskanál sütőpor
5 deka dió
A puha vajat robotgéppel krémesre keverjük a cukorral. Hozzáadjuk egyenként a tojásokat és ezeket is alaposan elkeverjük. A neszkávét feloldjuk a meleg tejben, majd hozzákeverjük a tojásos-cukros vajhoz. Végül az előkészület utolsó fázisaként összekeverjük a lisztet a sütőporral és az előzőleg illatosra pirított, majd finomra őrölt dióval.
Aztán a diós-sütőporos lisztet fakanállal belekeverjük a kávés masszába, és ha még valaki ízlése szerint szeretné, kóstolás után tehet bele még egy kevés – a már előzőekben leírt módon elkészített – kávéeszenciát.
A kész tésztát kapszlival bélelt muffintepsibe tesszük és 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Lekváros muffin
Hozzávalók:
10 deka teljes kiőrlésű liszt
10 deka finomliszt
1 teáskanálnyi sütőpor
2 narancs
1 tojás
20 deka joghurt
10 deka barnacukor
10 deka baracklekvár
3-4 evőkanálnyi olaj
Az egész munkafolyamathoz 2 nagy keverőtálat használok. Az egyikbe teszem a száraz anyagokat, a másikba jönnek majd a nedves anyagok.
A muffin tészta összeállítását a száraz anyagokkal kezdem. Először a tálba szórok 10 deka teljes kiőrlésűt, majd jöhet még 10 deka finomliszt, így összesen 20 deka liszt van a tálban.
A lisztekhez hozzáteszek egy teáskanálnyi sütőport. Az egészet összekeverem, majd két megmosott narancs héját reszelek a liszthez és a sütőporhoz. Amikor ezt is összekevertem, meg vagyok a száraz anyagok összeállításával, jöhetnek a nedves anyagok.
Ehhez első lépésként egy másik nagy keverőtálba beletörök 1 tojást, hozzáöntök 20 deka joghurtot, majd jöhet bele 10 deka barnacukor, 10 deka lekvár és végül 3-4 evőkanálnyi olaj is.
Következő lépés, hogy a nedves anyagokat kézi habverővel összekeverem, csak kb. fél percig, míg az egész összevegyül. Aztán fogom és az egészet hozzázuttyantom a szárazanyaghoz és egy-két mozdulattal, fakanál segítségével összeállítom a muffin tésztát.
Most elő a muffin tepsit. Nincs más hátra, minthogy szépen kiadagolom a tésztát a kapszlikba.
A sütőbe téve 20-25 perc alatt készre sütöm őket.
Citromos Mandulás Muffin
Hozzávalók:
2 alaposan megmosott citrom
3 tojás
15 deka őrölt mandula
1 teáskanál sütőpor
15 deka cukor
A citromokat bele tettem egy kis lábosba és annyi vizet öntöttem rájuk, amennyi ellepte őket. Miután felforrt a víz, lejjebb vettem a lángot és fedő alatt 20 percig csendes bugyogásban tartottam a gyümölcsöket. Ennyi idő elég volt, hogy megpuhuljanak, aztán kellett még további 30 perc, hogy kezelhető hőmérsékletűre hűljenek.
Bekapcsoltam a sütőt 175 C-ra (gázsütőn 4-es fokozat), és nekiláttam a pofonegyszerű tésztakészítésnek.
A citromokat félbevágtam, a magokat a kés hegyével kipiszkáltam belőlük és a magnélküli gyümölcsöket falatnyi darabkákra vágtam. Igen, szőröstül - bőröstül, azaz puha héjával és lágy belsejével együtt.
Elővettem a késes betétű robotgépet és máris zuttyantottam bele a citromdarabokat, hozzájuk küldtem a tojásokat, és a géppel addig kevertem, míg szinte sima massza nem lett belőle. Maradtak benne imitt-amott hangyakörömnyi citromhéjdarabkák, de azokra finom volt rábukkanni a már kész muffinokban.
Hozzászórtam még a péphez az őrölt mandulát, a sütőport meg cukrot, és megint jöhetett a gépi kevercselés.
Ezzel kész is volt a tészta, és belekanalaztam a papírkapszlikkal kibélelt 12 tepsihorpadásba. Aztán betoltam a tepsit a sütőbe, és 25-30 perc alatt megsütöttem a muffinokat, amelyek a lédús citrompép miatt még 1-2 nap múlva sem száradtak ki.
12 muffin lesz belőle.
Rumos mazsolás muffin
Hozzávalók:
10 deka mazsola
1 deci rum
7,5 deka vaj
15 deka finomliszt
5 deka kukoricaliszt
½ teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál sütőpor
1 citrom
10 deka joghurt
1 teáskanál vanília-aroma
1 deci tej
10 deka kristálycukor
1 db tojás
Hogy gyorsabban tudjak haladni, előkészülök néhány összetevővel. Ehhez felforralom a rumban a mazsolát, majd félre teszem kihűlni. Ha ezzel megvagyok, megolvasztom a vajat és szintén hagyom langyosra hűlni.
Ha mindezzel elkészültem, jöhet a muffin összeállítása.
Először egy tálban összekeverem a száraz részt, azaz a finomlisztet, a kukoricalisztet, a lazító anyagokat – a szódabikarbónát és a sütőport -, majd a citrom reszelt héját.
Egy másik nagy tálba jöhet a nedves rész, azaz a langyos vaj, a joghurt, a tej, az aroma a cukor és a tojás.
A nedves részt elvegyítem egy kézi habverővel, majd a száraz részhez öntöm. Leszűröm a rumos mazsolát és az egészet fakanállal gyorsan összedolgozom.
Végül az előkészített muffintepsibe adagolva, majd a sütőbe téve 200 fokon 20 perc alatt készre sütöm a finomságot.
Sztracsatella muffin
Hozzávalók:
10 dkg tej- vagy étcsokoládé
15 dkg puha vaj
15 dkg cukor
2 teáskanál vaníliaaroma
2 tojás
3-4 evőkanál tejszín
15 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
Bekapcsolom a sütőt 175 fokra (4-es fokozat), és a muffintepsi horpadásait kibélelem egy-egy kapszlival. Aztán a csokit apróra vágom, a lisztet meg elkeverem a sütőporral, és mindkettőt félreteszem. A puha vajat robotgéppel felhabosítom a cukorral és a vaníliaaromával, majd egyenként hozzáteszem a tojásokat, és ezzel is jól eldolgozom. A masszát kevés tejszínnel fellazítom, aztán fakanálra váltok, és hozzáadom a sütőporos lisztet meg az apróra vágott csokit. A tésztát belekanalazom a tepsibe és kb. 30 perc alatt megsütöm.
Gesztenyés muffin
Hozzávalók:
10 deka étcsokoládé
25 deka gesztenyepüré
10 deka puha vaj
2 evőkanál rum
2 evőkanál sárgabaracklekvár
5 deka cukor
3 tojás
1 csipetnyi só
5 deka liszt
1 teáskanál sütőpor
Bekapcsolom a sütőt 175 C-ra (gázsütőn 4-es fokozat), és a muffintepsi horpadásait kibélelem egy-egy papírkapszlival.
A darabokra tört étcsokit gőz fölött felolvasztom, és miután kihűlt, robotgéppel összekeverem egy nagy tálban a gesztenyepürével, a puha vajjal, a rummal, a lekvárral, a cukorral meg a tojások sárgájával. Aztán a tojások fehérjéjéből csipetnyi sóval kemény habot verek, a lisztet pedig összevegyítem a sütőporral.
A sűrű, gesztenyés keveréket fellazítom a tojáshab ¼-ével, – ezek a fakanalas mozdulatok nyugodtan lehetnek erőteljesek - majd hozzáadom a többi tojáshabot is, de ilyenkor már óvatosan ügyködök. Ezek után jöhet a tésztába a sütőporos liszt, és amikor fakanállal ezt is belekevertem, a kész masszát elosztom a muffintepsi horpadásaiban.
A gesztenyés muffinok 30-35 perc alatt megsülnek, és mivel igazi „tömör gyönyörök”, előfordul, hogy tetejükre édes tejszínhabot és csipetnyi őrölt fahéjat teszek, de csak akkor, amikor már kihűltek.
12 muffin lesz belőle.
én legtöbbször sajtosat sütök, azt mindenki imádja itthon:)
16/L
vicces csokis muffin receptje .: Hozzávalók:
10g apróra vágott marihuana (vajjal kell keverni)
15 dkg liszt,
2 tojás,
15 dkg vaj,
15 dkg cukor,
3 evőkanál barackíz,
fél csomag sütőpor,
5 dkg keserű kakaópor,
5 dkg tört étcsokoládé
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!